Spar Nord klar med fastforrentet boliglån på to procent

Boligejerne kan nu få fingre i et fastforrentet boliglån på blot to procent.

Det er Spar Nord, der nu lancerer det nye Total-kredit lån, der er et 15-årigt og altså fastforrentet boliglån.

- Som boligejer er det her lån bestemt værd at overveje, for det giver mulighed for store besparelser, siger chefanalytiker i Spar Nord, Martin Lundholm.

Forklaringen på den historisk lave rente er, at Danmark rent økonomisk har international status som "super sikker havn".

Det betyder, at investorer i stor stil efterspørger danske obligationer, og det presser jævnligt de danske renter i nye bundrekorder og åbner nye lånemuligheder for danske boligejere.

- Vi har aldrig oplevet så lave renter i Danmark, som vi ser lige nu, og det kommer endnu en gang danske boligejere til gode i form af nye og billige lånemuligheder, siger Martin Lundholm.

- En fast rente på 2 procent i 15 år er lidt af en gave til de boligejere, der kan og vil afvikle deres restgæld i boligen over 15 år. De får nemlig både en ekstremt lav rente og undgår ubehagelige overraskelser, når renten begynder at stige, fortsætter han.

Og hvad betyder det nye lån så?

Jo, det nye 15-årige 2 procents lån er ifølge Martin Lundholm interessant, fordi det giver mulighed for at reducere de totale omkostninger på boliglånet.

- Hvis du i dag har et 5 procents lån på 1 million kroner med 15 års restløbetid, så sparer du samlet set mere end 100.000 kroner ved at konvertere til det nye 2 procents lån, fordi gælden falder hurtigere, forklarer han.

Der er som udgangspunkt mange penge at spare ved at konvertere sit lån ned i løbetid, men det indebærer, at den månedlige ydelse stiger.

Derfor er det nye 2 procents lån ifølge Martin Lundholm mest interessant for boligejere, der har mellem 15 og 25 års restløbetid tilbage på deres boliglån.

- Har du eksempelvis konverterer fra et 4 procents lån på 1 million kroner med 25 års restløbetid, så stiger ydelsen med cirka 2.000 kroner om måneden efter skat ved at skifte til det nye 2 procents lån. Til gengæld sparer du totalt set omkring 75.000 kroner og bliver gældfri 10 år tidligere, uddyber han.

Også for flekslånere Martin Lundholm vurderer også, at det nye 2 procents lån er et attraktivt alternativ til de ellers voldsomt populære rentetilpasningslån.

- Betaler du i dag 1 procent i variabel rente på et X1-lån med 15 års restløbetid, så kan du skifte til det nye 2 procents fastrentelån for kun 560 kroner efter skat ekstra om måneden. Og det er efter min mening en lav pris at betale for at få renten låst fast, understreger han.

Og Martin Lundholm ser hellere, at boligejerne overvejer reelt, fastforrentede lån i stedet for eksempelvis X5-lån, hvor renten tilpasses hvert femte år.

- Vi har set en stigende efterspørgsel efter X5-lån, men det må du endelig ikke forveksle med et reelt fastrentelån, hvor renten ligger fast i hele lånets løbetid. Ingen ved, hvor renten ligger om 5 år, og derfor er det nye 2 procents lån på mange måder en langt mere interessant mulighed, siger chefanalytikeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip