Spar Nord sigter mod rekordår trods hug i tredje kvartal

Skrevet af admin

28/10/2015

Mest læste i dag

Der er plads til både smil og panderynken hos Spar Nord, der netop har fremlagt regnskab for bankens tredje kvartal.

Selskabet har et rekordresultat på 929 millioner kroner for de første tre kvartaler, men i tredje kvartal alene falder indtægterne i forhold til de seneste kvartalers niveau.

Lave renter og bankkunder på sommerferie har ramt Spar Nord, hvor bankens indtægter og overskud faldt i månederne juli, august og september, hvis man sammenligner med samme periode året før.

Investorerne tager negativt imod Spar Nords regnskab, da aktien falder 4,4 procent efter offentliggørelsen.

Lasse Nyby, administrerende direktør for Spar Nord, er heller ikke helt tilfreds med udviklingen i tredje kvartal.

- Her bliver vi ramt af en cocktail bestående af det meget lave renteniveau og lidt sommerstilhed i kundernes aktivitet på blandt andet realkredit og investering.

- Det betyder, at vores indtægter tager et dyk i forhold de seneste kvartalers meget flotte niveauer, siger Lasse Nyby ifølge Ritzau Finans.

Ser man på årets første tre kvartaler, har banken haft det bedste resultat for perioden i bankens historie, og her er Lasse Nyby derimod tilfreds med udviklingen.

- Når vi ser på de første ni måneder af 2015 som helhed, er det vanskeligt at være utilfreds.

- Vi har skabt det bedste resultat i bankens historie, og også når man sammenligner med andre banker, har vi været i stand til at forrente aktionærernes penge på fornuftig vis, siger Lasse Nyby.

/ritzau/