Sparede lærerlønninger kan ende i ældreplejen

»Principielt er det jo sådan, at har man en mindre udgift et sted, så er det nogle gange med til at dække noget et andet sted. Det er almindelig kommunaløkonomi, og det sker jo hvert år, at en kommune har mindreudgifter. Man kan ikke garantere, at alle penge fra lockouten vil blive brugt til skoleområdet,« siger Erik Nielsen (S) til Berlingske Nyhedsbureau.

Mandag rundede kommunernes besparelse på lærerlønninger en milliard kroner på grund af lockouten, men i Rødovre Kommune har man endnu ikke taget stilling til, hvordan man eventuelt vil bruge de penge, der måtte være tilbage, når kommunens folkeskoleelever har fået indhentet de tabte timer.

»Det kommer i første omgang an på, hvor meget efterundervisning af afgangselever vi har, når konflikten ophører. De øvrige elever skal indhente det tabte i de kommende år, og hvor meget der så er tilbage, tør jeg ikke sige,« lyder det fra Erik Nielsen, der dog pointerer, at investeringer i folkeskolen vil fylde en del på det kommunale budget i de kommende år.

»Jeg tror, at det er meget forskelligt fra kommune til kommune, hvordan man vil bruge eventuelle mindre udgifter, som er forårsaget af lockouten. For Rødovre Kommunes vedkommende kan jeg sagtens forestille mig, at vi bruger pengene til at fremrykke nogle af de investeringer i folkeskolen, vi allerede har planlagt i år og næste år, så vi kommer hurtigere i mål,« siger borgmesteren.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, mener ifølge Jyllands-Posten, at der bliver brug for hver en krone, der kommer ud af lockouten til tiltag som pædagogiske dage og teambuilding, så »man kan få genskabt gejst, engagement og begejstring hos lærerne«. Men som udgangspunkt ryger resterende midler ned i kommunens hovedkasse, lyder det fra Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg og formand for KLs teknik- og miljøudvalg.

»Der vil være bruttobesparelser forbundet med en konflikt, og der vil være ekstraordinære udgifter forbundet med en konflikt, og hvis der er noget tilovers, lægger man det i hovedkassen. Pengene er jo i sin tid bevilget i den tro, at man havde undervisning på skolerne og udgifter til løn. At der så ikke skal udbetales løn i en periode, betyder ikke automatisk, at man prioriterer alle midler til noget andet på skole-området,« siger Martin Damm.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip