Sparekassen Vendsyssel snupper arbejdsskadet mands erstatning

61.280 kroner er mange penge. Så meget har en arbejdsskadet fået tilkendt af Arbejdsskadestyrelsen for varigt mén. Men han var tæt på at gå glip af at få beløbet til rådighed.

Det skriver Fagbladet 3F.

Forsikringsselskabet sendte nemlig pegene til et forkert pengeinstitut. Her havde han gæld i forvejen. Derfor skyndte sparekassen sig at inddrage beløbet som afdrag.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Men den gik ikke. Nu skal sparekassen overføre pengene til det korrekte pengeinstitut, hvor manden også har en konto. Dermed får han alligevel rådighed over erstatningen.

Ingen udlæg i erstatning

Erstatning for invaliditet omfattes af lovgivningen som helt særlige penge. De skal ikke bare forsvinde i et hul. Retsplejeloven fastslår eksempelvis, at der almindeligvis ikke kan gøres udlæg i dem. Specielt hvis de holdes adskilt fra personens øvrige formue.

Manden i den aktuelle sag ville sikre sig. Derfor oprettede han en konto i et andet pengeinstitut til erstatningen. Den blev endda påtegnet med, at beløbet var "kreditorbeskyttet" i henhold til retsplejeloven.

Men på en eller anden måde fik forsikringsselskabet sendt beløbet til hans gamle pengeinstitut, Sparekassen Vendsyssel. Her havde han gæld på knap 180.000 kroner. Da de 61.280 kom ind, skyndte pengeinstituttet at modregne. Uden at spørge manden, om det var ok.

Kan ende i retten

Han protesterede. Men det ville Sparekassen Vendsyssel ikke lytte efter.

Men nu siger Pengeinstitutankenævnet, at sparekassen burde have indset, at overførslen beroede på en fejl. Derfor måtte de ikke modregne.

Pengeinstitutter har mulighed for at sige, at de ikke vil rette sig efter ankenævnet. Så er klageren nødt til at anlægge sag ved domstolene for at få ret.

De ansvarlige i Sparekassen Vendsyssel har på grund af et bestyrelsesseminar ikke haft mulighed for at finde sagen frem. Derfor kan de heller ikke oplyse, om de vil efterleve ankenævnets afgørelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip