Spareøvelse giver Carlsberg milliardminus i sommerkvartal

Verdens fjerdestørste bryggeri Carlsberg kom ud af tredje kvartal med underskud efter skat og minoriteter på 4,5 milliarder kroner mod et overskud på 2,1 milliarder kroner i samme periode i 2014.

Underskuddet kommer som følge af særlige poster i kvartalet på hele 7,7 milliarder kroner på grund af en storstilet omstruktureringsplan, som bryggerigiganten præsenterer onsdag.

Det er især nedskrivninger på markederne i Rusland og Kina i forbindelse med planen, der koster på bundlinjen.

Renset for de ekstraordinære forhold var overskuddet dog bedre end ventet. Justeret for de særlige omkostninger var der tale om et overskud på 2,2 milliarder kroner.

Resultaterne blev opnået på baggrund af en omsætning på 18,3 milliarder kroner mod 18,1 milliarder kroner i samme periode i 2014. Ifølge Ritzau Estimates forventede analytikerne en omsætning på 17,8 milliarder kroner.

Overskuddet på den primære drift før særlige poster landede på 3,5 milliarder kroner mod 3,4 milliarder kroner i tredje kvartal sidste år. Her havde analytikerne ventet et fald til 3,1 milliarder kroner.

Det nye program, som Carlsberg kalder "Funding the Journey" eller på dansk "Finansiering af Rejsen", skal forbedre Carlsbergs indtjening væsentligt.

Når programmet er gennemført, ventes det at give en årlig forbedring af overskuddet på 1,5 til 2 milliarder kroner fra 2018.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip