Sparet lærerløn sendes retur til skolerne

Det fremgår af tal fra den faglige hovedorganisation FTF og tænketanken Kraka, som skønner, at de 98 kommuner samlet set sparer mellem 45 og 50 millioner kroner om dagen. Det skriver Berlingske.

De sparede penge vil dog i vid udstrækning blive brugt på ekstra timer til eleverne, når de vender tilbage til klasselokalerne.

Det viser en rundringning, som Berlingske har foretaget til en række kommuner i hovedstadsområdet.

Meldingen er, at samtlige de sparede penge skal retur til skolerne og bruges til erstatningstimer for den undervisningstid, som eleverne har mistet under konflikten.

»Vi skal sikre os, at eleverne ikke kommer til at tabe noget på denne konflikt. Derfor skal de penge, vi sparer, blive på skolerne og ikke bruges på alt muligt andet,« siger borgmester Søren P. Rasmussen (V) i Lyngby-Taarbæk Kommune, der sparer omkring en halv million kroner om dagen ved ikke at skulle betale løn til de lockoutede lærere. Samme beløb sparer man i Helsingør Kommune, hvor der ud over de ekstra timer til eleverne også er planer om at bruge pengene på mere efteruddannelse til lærerne og på lejrskoler.

I Allerød Kommune opgøres besparelsen ved lærerkonflikten til ca. 2,5 millioner kroner om ugen, mens beløbet i Ishøj er på ca. 350.000 kroner om dagen.

Ingen af de adspurgte kommuner har tænkt sig at bruge den sparede lærerløn på f.eks. at renovere kloakker eller sætte skatten ned.

»Det er en dejlig melding fra kommunerne. Vi havde frygtet, at de sparede midler ville være blevet brugt på andre områder, men idealløsningen er selvfølgelig, at pengene kommer børnene til gode,« siger næstformand i Skole og Forældre, Finn Juel Larsen.

Formanden for skolelederne Anders Balle betragter det kun som »ret og rimeligt«, at pengene går til kompenserende undervisning til de børn, som konflikten går ud over.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip