Spejderforbund opfordrer til at klatre i træer: Lad barnet falde ned

Børn skal have lov til at klatre i træer, og som forælder skal man ikke gribe ind, hvis ens barn er ved at falde ned fra de grønne grene.

Sådan lyder opfordringen fra Jørgen Moland, der er projektleder i det norske spejderforbund.

Friluftsmanden er klar i mælet på spørgsmålet om, hvorvidt man bør lade ens barn falde mod jorden i forbindelse med klatring i træer.

- Ja, lad børn falde. Sådan lærte de at gå. Et fald uden store konveksenver bør man lade ske, siger Jørgen Moland til det norske medie VG.

Han fortsætter:

- De voksnes opgave er at sikre, at barnet opnår glæden af trygt at kunne klare i træer. Det er ikke farligt at falde, siger Jørgen Moland.

Det norske spejderforbund inviterede i går hundredvis af børn til at klatre i træer i en af Oslos mange parker.

Spejderne mener nemlig, at klatring i trækronerne handler om mere end blot frisk luft og motion.

- På mange måder er opfordringen til at klatre i træer symbolsk, siger Jørgen Moland og forklarer, at det handler om at tage én gren af gangen, og at barnet i de lidt højere luftlag lærer om egne grænser.

Læs også: Klatrere forcerer ikonisk klippevæg på 900 meter

- Konsekvensen af at overbeskytte ens barn bliver, at man flytter de små traumer i barnets tidlige livsfase, hvilket gør dem til større og mere komplekse traumer i ungdomsårene og senere i livet, siger Jørgen Moland.

Øyvind Blankvandsbråten var blandt de fremmødte Tøyenparken. Her lod han sin datter på fire år prøve kræfter med klatringens kunst.

- Man kan ikke pakke sit barn ind i bomuld. At lade ens barn prøve sig selv af - og derved risikere at falde - er en del af gamet, siger Øyvind Blankvandsbråten.  

- Oftest går det jo godt, konkluderer han.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip