Spejlbassin, design på banegården og studenterby

50 danske og internationale byplanlæggere, arkitekter og kulturfolk gav i sidste uge deres bud på fremtidens nye byrum i Kolding. Fokus var på Banegården, Inderhavnen og Syddansk Universitet og området imellem.

Blandt de nye idéer, som deltagerne kastede på bordet, er et spejlbassin mellem biblioteket og slotssøen, en ny designprofil på Kolding Banegård, der skal tydeliggøre Kolding som designby, og en helt ny studenterby ved universitetet med blandt andet boliger, kreative værkssteder, øvelokaler, grønne områder og caféer.

Innovative idéer på bordet

Det var bynetværket Union of Baltic Cities, der havde inviteret til det internationale seminar med Kolding Kommune som arrangør. Leder af Planafdelingen i Kolding Kommune Morten Harder Hougaard, glæder sig over de spændende og konkrete idéer, der kom ud af seminaret.

- Det er dejligt at få så mange input udefra. De udenlandske gæster kastede et nyt lys på potentialerne i området. Det giver også os mulighed for at se på byen og mulighederne med friske øjne, fortæller Morten Harder Hougaard i en pressemeddelelse.

Læs også: Sønderjysk Forsikring udpeger Kolding til centrum for vækst

- Kulturfolkene og byplanlæggerne gav sammen nogle meget kvalificerede forslag til udviklingen i denne del af byen. Fælles for forslagene er, at de alle fokuserer på metoder til at få et mere varieret og kreativt byliv. Det kan vi bestemt bruge som input til den videre planlægning for området. For det handler jo i bund og grund om at skabe bedre byer for mennesker.

Kolding Kommune er nu er i gang med at evaluere seminaret og samle forslagene, som kan inddrages ind i den videre planlægning af byudviklingen i Kolding.

Dagens Gossip