Spektakulært show kan sikre Eurovision-sejr

Opskriften på at vinde Eurovision er ikke længere bare en ørehænger, der er nem at synge med på.

I takt med at flere og flere ting kan lade sig gøre, er showet nemlig blevet en stor del af den performance, deltagerne leverer på scenen. Og forstår man at udnytte det rigtigt, kan det være vejen til en topplacering.

Det fortæller den danske kommentator og melodigrandprix-ekspert Ole Tøpholm.

I år er det Rusland og Australien, der har indtaget favoritrollerne, og de to landes deltagere har én ting til fælles:

- De bruger begge grafik aktivt i deres koreografi. Sergey Lazarev, der stiller op for Rusland, hopper rundt på en væg, og det er sådan noget, vi også kommer til at se i fremtiden, vurderer Ole Tøpholm.

Men allerede sidste år gik Sverige ud af den tangent, da Måns Zelmerlöv vandt det store show med nummeret "Heroes".

Undervejs i sin performance, der foregik foran en interaktiv væg, fik sangeren selskab af små, tegnede mænd, ligesom han også fik det til at regne og kunne stille sig foran et par smukt udførte sommerfuglevinger.

Der er ingen dansk deltagelse, når Eurovision lørdag aften løber af stablen i Globen i Stockholm, for det lykkedes ikke de tre medlemmer i Lighthouse X at kvalificere sig til finalen.

Med sangen "Soldiers of Love" gik Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark på scenen i Globen i torsdags, men fagjuryerne og tv-seerne var ikke overbeviste, og sendte dem ud af semifinalen.

Og her kan danskernes show - eller rettere mangel på samme - godt have spillet en rolle.

- Vi var for pæne og uden performance. Vi stillede op med noget, der minder om et 90'er-boyband, og det var nok nogle år for sent, vi kom med dem, siger Ole Tøpholm om Lighthouse X.

På den anden side mener han, at det bliver svært at få danskerne til at stemme på showet i stedet for sangen, når de skal vælge, hvem der skal repræsentere Danmark i den internationale konkurrence.

- I år valgte danskerne at sende Lighthouse X til Eurovision, selv om det var dem, der havde det mest minimalistiske show. Det er det, Danmark vil have, og det må man jo også respektere, siger han.

Hvem der vinder Eurovision bliver afgjort lørdag aften. Showet kan ses på DR1 klokken 21.00.

/ritzau/

Dagens Gossip