Spekulant får tre års fængsel for millionsvindel

En kendt pantebrevshandler er onsdag blevet idømt fængsel i tre år, fordi han begik underslæb og skyldnersvig for cirka 35 millioner kroner.

Retten i Odense har fundet René Müller skyldig i de anklager, som Bagmandspolitiet havde rejst mod ham.

Straffen er mildnet noget, fordi der er gået så lang tid, siden forbrydelserne blev begået.

Müller tilegnede sig et provenu på 35 millioner kroner i forbindelse med salg af pantebreve, og dermed blev Eik Bank udsat for tab, fastslår domsmandsretten.

Banken have transport i pantebrevene, da underslæbet blev begået i slutningen af 2007 og i begyndelsen af 2008.

Den 45-årige tiltalte har under sagen nægtet sig skyldig.

Samme holdning har han haft til anklagemyndighedens påstand om, at han overdrog malerier og møbler over næsten en million kroner fra sit selskab til sig selv. Men denne manøvre var skyldnersvig, mener retten.

På grund af finanskrisen og efter en stribe kritiske artikler i Jyllands-Posten var Müllers selskab i alvorlige vanskeligheder, og forretningen med salg af pantebreve og ejendomme var stort set ophørt.

Derfor må det have stået den 45-årige klart, at han med sine dispositioner udsatte både sine kreditorer og Eik Bank for tab og risiko for tab, lyder det i rettens konklusion.

I øvrigt var Eik Bank blandt de pengeinstitutter, som kollapsede efter finanskrisen.

Statens såkaldte skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, hævder, at bankens ledelse optrådte uansvarligt og har anlagt en stor retssag med krav om erstatning.

/ritzau/

Dagens Gossip