Spekulant har ikke tjent på pundets fald efter afstemning

George Soros, milliardæren, som blev kendt verden over for at spekulere mod pundet i 1992, spekulerede ikke mod den britiske valuta op til EU-folkeafstemningen.

Men han har profiteret fra andre spekulationer, hvor han havde forudset fald på kurserne, siger en talsmand.

- George Soros har ikke spekuleret mod pundet, mens han argumenterede for, at Storbritannien burde blive i EU, siger en talsmand for Soros.

- Rent faktisk var han med til at holde pundet på det niveau, hvor det lå før afstemningen.

Talsmanden siger, at Soros har profiteret fra andre investeringer, hvor han har været forudseende og set faldende kurser.

George Soros, der er beskrevet som "verdens mest berømte valutaspekulant", advarede i et indlæg i The Guardian i juni om, at pundet ville blive dramatisk devalueret, hvis briterne stemte sig ud af EU-samarbejdet.

- Hver eneste husstand vil mærke effekten omgående, skrev han og tilføjede:

- Værdien af pundet vil falde brat. Det vil også påvirke finansmarkeder, investeringer, priser og beskæftigelsen øjeblikkeligt og dramatisk.

Soros tjente omkring en milliard dollar (6,8 milliarder kroner) ved at spekulere mod det britiske pund under valutakrisen i 1992, som blandt andet medførte, at pundet forlod valutasamarbejdet.

Den ungarskfødte amerikanske finansguru er præsident for Soros Fund, og han har doneret enorme beløb til demokratiudvikling og pressefrihed i den tidligere kommunistblok.

Han har ofte advaret mod Vladimir Putins Rusland, som ifølge Soros vil forsøge at oversvømme det europæiske kontinent med flygtninge fra Mellemøsten, og som angiveligt også støtter splittende kræfter, så EU bryder sammen før Rusland.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip