Spiegel: Tyrkiet sender syge og ufaglærte syrere til EU

Adskillige EU-lande er fortørnet over, at Tyrkiet ifølge aftalerne om migranter og flygtninge med EU ikke vil lade syriske akademikere forlade flygtningelejre i Tyrkiet for at rejse til EU.

De tyrkiske myndigheder vil kun lade syrere, der ikke har nogen uddannelse, eller syrere, som er syge og skal bruge medicin og lægebehandling, komme til EU.

Det skriver det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel, der fortæller, at oplysningerne kommer fra interne EU-møder i Bruxelles.

Møderne har handlet om den aftale, som EU og Tyrkiet forhandlede på plads i marts, og som skal standse migrantstrømmen fra Tyrkiet til Grækenland.

Aftalen indebærer blandt andet, at migranter, der kommer til Grækenland, sendes tilbage til Tyrkiet. For hver syrer, der sendes tilbage, skal en anden syrer fra en flygtningelejr i Tyrkiet sendes til EU.

En foreløbig overgrænse er sat til 72.000.

Det er her, at tyrkerne ifølge det tyske magasin udvælger syge og ufaglærte flygtninge. Akademikere som læger og ingeniører får ikke lov at rejse.

Ifølge enslydende oplysninger fra Tyskland, Holland og Luxembourg er flere udrejsetilladelser for nylig trukket tilbage af tyrkerne. Der var tale om syrere, der er registreret som flygtninge i Tyrkiet.

Det handlede om familier, hvor faderen havde en højere uddannelse.

I aftalen mellem EU og Tyrkiet blev det noteret, at der skal tages hensyn til syriske flygtninge, som har særlige behov. Det betyder ifølge Der Spiegel syge og personer, der er traumatiseret, men der skal også tages hensyn til personer, der har familie i Europa.

Der Spiegel skriver, at Tyrkiet har henvendt sig til FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) og meddelt, at syriske akademikere ikke længere hører under den såkaldte en-til-en-mekanisme med EU.

EU har ellers accepteret, at UNHCR skulle stå for udvælgelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip