Spillebyen Las Vegas får sit eget ishockeyhold i NHL

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Las Vegas er mest kendt for sine majestætiske kasinoer og glitrende lys. Men nu er den amerikanske gamblerby for første gang blevet tildelt et sportshold i en af de store amerikanske sportsgrene. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, fordi verdens bedste ishockeyliga, NHL, udvider ligaen. Las Vegas vil således allerede efter næste sæson have et hold i NHL.

- I efteråret 2017, når vi fejrer vores fødselsdag nummer 100, vil vi være en liga med 31 hold. Vi er oprigtigt begejstrede over, at et NHL-hold vil blive det første sportshold, der skal have hjemme i denne pulserende, voksende by, skriver NHL i en pressemeddelelse.

Ørkenbyen Las Vegas' nye ishockeyhold vil fra sæsonstarten i 2017 blive placeret i division med Los Angeles Kings, Anaheim Ducks, San Jose Sharks, Phoenix Coyotes, Calgary Flames, Edmonton Oilers og danske Jannik Hansens Vancouver Canucks.

Mangemilliardæren Bill Foley bliver ejer af holdet, der skal spille sine hjemmekampe i en arena med plads til mere end 17.000 tilskuere.

Foley har sammen med en række af investorer betalt 500 millioner dollar for at få Las Vegas-holdet med i NHL. Beløbet vil blive fordelt lige mellem ligaens øvrige hold.

Det er første gang siden 1997, at NHL udvider ligaen. Dengang blev det besluttet, at Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild skulle træde ind i ligaen i sæsonen 2000-2001.

Den canadiske by Quebec havde ellers sat næsen op efter, at den skulle vende tilbage til NHL, hvor Quebec Nordiques holdt til, indtil holdet blev rykket til Denver i 1995, hvor det skiftede navn til Colorado Avalanche.

NHL skriver i en pressemeddelelse, at man så bort fra Quebec, fordi man ønsker en større geografisk spredning af holdene i NHL, der i forvejen består af syv canadiske hold.

Det er fortsat uvist, hvad Las Vegas' nye sportshold skal hedde, men ejer Bill Foley siger til NHL.com, at han lige nu hælder til at kalde holdet Black Knights.

/ritzau/