Spiller gav fingeren til racistiske fans og fik karantæne

Den tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong blev angiveligt udsat for racistiske tilråb og abelyde fra Spartak Moskvas fans i den første runde af den russiske liga for sin klub Ufa i weekenden.

Frimpong blev i hvert fald så provokeret, at han viste sin langfinger til fansene, hvilket udløste et rødt kort fra kampens dommer.

Onsdag faldt så dommen over episoden.

Frimpong har fået to kampes karantæne, men det russiske fodboldforbund har ikke fundet grundlag for at åbne en sag mod Spartak Moskva og fansene for racisme.

Det har ghanesiske Frimpong svært ved at forstå.

- At det russiske fodboldforbund siger, at man ikke har hørt eller set noget bevis for racisme er en kæmpe joke, skriver Frimpong på Twitter efter dommen.

- Blev udelukket i to kampe - acceptabelt for mig i forhold til min gestus (langfingeren, red.), ingen problemer der, skriver han videre, inden han sammenligner med de gode forhold i England.

- Jeg har altid sagt, at vi var velsignet i England, og jeg har fortalt, hvor vidunderligt et land det er. Jeg siger ikke, der ikke er racisme i England, og jeg må slå fast, at ikke alle russere opfører sig sådan (som Spartak Moskva-fansene, red.), slutter Ufa-spilleren sine tweets.

Formanden for det russiske fodboldforbunds disciplinærudvalg, Artur Grigoryants, siger til BBC om afgørelsen:

- Der var ingen racistiske episoder. Vi har ingen grund til at åbne en disciplinærsag mod Spartak.

Russisk fodbold har ry for at have store problemer med racisme, men indtil videre ser det ikke ud til, at forbundet mener det samme.

/ritzau/

Dagens Gossip