Spillerforening: Bøderegel bruges til at true ansatte

En bestemmelse om bøder på 50.000 kroner i ishockeyspillernes kontrakt bruges til at true de ansatte.

Det mener Mark O. Madsen, der er formand i Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), der repræsenterer ishockeyspillerne.

Det skriver avisen.dk, som beskriver, hvordan danske ishockeyspillere i Metal Ligaen spiller på kontrakter, der betyder, at klubberne kan straffe spillere med bøder på 50.000 kroner, hvis de bliver væk fra træning uden tilladelse.

Men Dansk Ishockey Union (DIU), der repræsenterer klubberne, har forklaret, at bøden på de 50.000 kroner aldrig er blevet brugt mod en spiller.

Den udmelding giver Mark O. Madsen dog ikke meget for.

- Det passer ikke. Denne bestemmelse bruges til at true spillerne til at indordne sig. Det er muligvis korrekt, at en bøde ikke er ført igennem, men forestil dig at stå over for en bøde på 50.000 kroner, hvis du er på SU og får nul kroner af din klub.

- Det er altså en hård dummebøde at få for eksempel for at misse en træning. For det står der jo rent faktisk sort på hvidt i kontrakten, at spilleren risikerer, siger Mark O. Madsen til avisen.dk.

Han har sammen med DEF forsøgt at få klubberne til at droppe bøden i spillernes kontrakter.

Formanden for DIU, Ulrik Larsen, forklarer, at bøderne har et andet og helt særligt formål.

- Den tekst er tiltænkt en fuldtidsprofessionel spiller. Hvis han lige pludselig flytter til en anden klub, så har man den der, man kan bruge, siger Ulrik Larsen til avisen.dk.

/ritzau/

Dagens Gossip