Spillerforeningen afviser løsning på ishockeykonflikt

Skrevet af admin

25/06/2015

Dagens topnyheder

Der er noget helt galt i kommunikationen mellem ishockeyspillerne og deres fagforening (DEF) på den ene side og Danmarks Ishockey Union (DIU) og Ligaforeningen (klubberne) på den anden side.

Torsdag udsendte DIU og klubberne en pressemeddelelse, hvori der stod, at næsten alle af de 190 spillere, som havde givet deres kommercielle rettigheder til DEF, nu havde leveret dem tilbage til klubberne, så de kunne forblive ansat i de enkelte klubber.

Men det passer ikke, lyder det nu i en pressemeddelelse fra DEF.

- DEF har modtaget ønske om tilbagetrækning af rettighedsoverdragelser fra spillere. DEF har oplyst, at det ikke er muligt over for de spillere, der har henvendt sig, da rettighederne er overdraget til DEF. Derfor ligger spillernes rettigheder fortsat hos DEF, lyder det.

DEF og spillerne, som sidder i forhandlingsudvalget, mener omvendt, at der stadig mangler drøftelser med DIU og Ligaforeningen om, hvordan konflikten skal løses.

Det besværliggøres dog af, at sidstnævnte parter har stoppet forhandlingerne.

- Vi spillere har talt med et væld af spillere og kan forstå, at langt størstedelen af spillerne støtter os i vores arbejde, også selvom de har forsøgt at tilbagetrække deres rettighedsoverdragelse.

- Derfor fortsætter vi med at kæmpe for den her sag, lyder det i pressemeddelelsen.

Den er underskrevet af spillernes forhandlingsudvalg, som består af Sebastian Dahm, Joachim Holten Møller, Morten Andreasen, Bjarke Møller og Mads Bech Christensen.

- Vi skal have en plads ved bordet, det er vores eneste krav. Det, synes vi bestemt, er fair, og det håber vi, at DIU og Ligaforeningen vil lytte til, slutter pressemeddelelsen.

Dermed ser det ud til, at konflikten stadig er i hårdknude.

/ritzau/