Spillerforeningen: Ny struktur styrker Alka Superligaen.

Godt nok mangler den formelle godkendelse stadig, men i Spillerforeningen jubler man over, at dansk fodbold efter alt at dømme får en ny turneringsstruktur.

- Vi hilser den nye struktur velkommen. Hypercubes undersøgelser viser, at den nye struktur vil styrke ligaen – både sportsligt og kommercielt.

- Strukturen kommer til at give flere spændende kampe og højere kvalitet, og det kommer alle til gode. Det glæder vi os selvfølgelig over, siger Spillerforeningens formand, Thomas Lindrup, i en pressemeddelelse.

Strukturen mangler den endelige godkendelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU), som ventes at komme på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i denne uge.

Den nye struktur for Alka Superligaen og 1. division blev forhandlet på plads i løbet af weekenden af klubberne. Det gik pludselig stærkt, efter at alle nye planer var forkastet ni dage forinden.

Strukturen, der skal endeligt godkendes, betyder, at Superligaen i sæsonen 2016/2017 består af 14 hold i stedet for 12 hold som i dag. Der indføres både slutspil for de bedst og dårligst placerede hold, ligesom der indføres et nedrykningsslutspil, som også involverer nummer to og tre fra 1. division.

- Vi får en struktur med mange kampe, hvor der er meget på spil. Det gælder både i top og i bund i forbindelse med de forskellige slutspil. Samtidig har grundspillets kampe den vanlige værdi, fordi man tager alle point med over i slutspillene.

- Det er en forbedring, som kommer ligaen og dermed spillerne til gavn, fastslår Thomas Lindrup.

For at få strukturen på plads, så vil der i den kommende sæson blot være én nedrykker fra Superligaen, mens tre hold vil rykke op fra 1. division.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip