Spinkel våbenhvile slår sprækker i Yemen: Mindst 15 døde

Oprørere har dræbt mindst 15 regeringsvenlige styrker, mens 20 er såret i Yemen trods en våbenhvile, som trådte i kraft tirsdag.

De Iran-støttede oprørere "overtrådte våbenhvilen" og angreb positioner i Mas-provinsen. Det oplyser militæret, mens sundhedskilder i Marib bekræfter antallet.

Selv om våbenhvilen slår sprækker, har endnu ingen udtalt sig om, hvorvidt den skulle være brudt.

Våbenhvilen i den ni måneder lange krig i Yemen trådte i kraft tirsdag klokken 12 lokal tid (klokken 10 dansk tid).

Koalitionens talsmand, general Ahmed al-Assiri, bekræftede, at våbenhvilen var trådt i kraft, men han siger, at oprørerne endnu ikke har bekræftet, at de vil overholde våbenhvilen.

FN's særlige udsending i Yemen, opfordrer indtrængende begge sider til at respektere våbenhvilen fuldt og helt.

Våbenhvilen vil vare i syv dage og begynder fra 15. til 21. december og vil automatisk blive forlænget, hvis den anden part giver tilsagn til det.

Næsten 6000 mennesker er blevet dræbt i krigen mellem den arabisk-ledede koalition og den iransk-allierede Houthi-gruppe.

Yemens regering er tidligere gået med til at forhandle med oprørerne i Houthi-bevægelsen under overværelse af FN med fokus på at slutte konflikten, som brød ud i starten af året.

Forhandlingerne er dog flere gange brudt sammen, ligesom våbenhvileaftaler også hurtigt er blevet brudt.

Houthierne overtog kontrollen med hovedstaden, Sanaa, i september 2014 uden særlig modstand, hvorefter den shiamuslimske milits fortsatte med at udvide sit territorium.

Saudi-Arabien har siden marts i år stået i spidsen for en arabisk-ledet koalition med henblik på at genindsætte præsident Abd Rabbu Mansur Hadi.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip