Spinkle drenge får hormoner i puberteten

De fejler i medicinsk forstand ikke noget. Alligevel sætter læger raske teenagedrenge i behandling med hormoner for at kickstarte en pubertet, som drengene af sig selv ville komme i med lidt forsinkelse, skriver Jyllands-Posten.

Årsagen er, at det for nogle drenge er psykisk belastende at være den mindste i klassen. De opsøger derfor læge og bliver henvist til landets børneafdelinger.

- Det er en af de få situationer, hvor man oplever teenagedrenge sidde og græde i konsultationen, så tårerne triller, siger overlæge Anne Højberg, Aalborg Universitetshospital.

Hun er en af de læger, som undersøger og behandler drengene for forsinket pubertet, der kan være meget problematisk for både selvtilliden og deres daglige liv, lyder det.

- Det kan ødelægge hele deres hverdag i den periode. De bliver ydmyget, fordi de er så små og spinkle. Det skal man have stor respekt for, siger Anne Højberg ifølge Jyllands-Posten.

Antallet af drenge, der bliver undersøgt for forsinket pubertet, er steget med 170 procent på ti år. Alene sidste år fik landets sygehuse besøg af 503 drenge i aldersgruppen 15 til 19 år, viser tal fra Landspatientregisteret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip