Spis ude: Flammen brænder - Vanvittig value for money

Da vi ankom til Flammen var der en smule kø. Ventetiden var ikke lang. Vi fik hurtigt anvist vores bord og satte os til rette. Tjeneren fortalte, hvordan det foregik, og hvad man kunne få, og hvor maden var. Det foregik i et stille og roligt tempo – meget pædagogisk.

Vi bestilte drikkevarer, og fem minutter efter stod vi ved salatbuffeten, hvor forretterne også stod. Da vi kom ned til vores bord, stod tjenere klar med vores drikkevarer. Effektivitet når det er bedst.

For første gang længe, var hele familien enige – om maden altså. Det er ellers ikke noget, der sker hver dag. Men denne aften på Flammen i Århus, kunne vi alle blive enige om, at det var god mad og betjening, vi fik. Vores familie er overrepræsenteret af teenagere, og lige præcis den gruppe kan være lidt vanskelige, når talen falder på mad. Men netop denne aften var der en sjælden set tilfredshed.

Laks og suppe

Ud over den store salatbar er der også tre forretter at vælge mellem.

To slags ovnbagt laks med salat og brød til. Ud over det er der altid dagens suppe. Dagen vi var forbi stod den på minestronesuppe. Vi smagte alle tre forretter. Der var ikke noget at komme efter. Især laksen var flot krydret, mør og der var ikke mindst nok af den.

Mekka for kødelskere

Den aften vi var forbi, var der 14 forskellige slags kød. Det er meget. Vi satte os for at smage et lille stykke af hver slags kød. Vores forventninger var store. Alt kødet bliver grillet over åben ild.

Der er en stor grill ved buffeten, hvor der fyres med tørt træ – ikke noget gas her. Det giver helt sikkert en anden smag til kødet, men bidrager også til stemningen i restauranten.

Kronhjortefileten var klart min favorit. Sjælden har jeg smagt en så mør og saftig kronhjort. Men også pulled beef tog kegler med den kraftige oksesmag. Men ellers var det pulled pork, andebryst, kænguru, amerikansk roast, kalvebryst, oksespidsbryst og rød okselårtunge, der var de ældre i selskabets favoritter. Alt det kød, vi fik den aften, var mørt. Flot mørt, og med saft og smag.

Man vælger selv om kødet skal være rødt, medium eller gennemstegt. Det har kødkokkene fuldstædig styr på, men de laver heller ikke andet end at skære kød. De fortæller i øvrigt hver enkelt gæst, hvad det er for noget kød – dejligt informativt.

Masser af tilbehør

Men 14 forskellige slags kød skal der også være noget tilbehør. Og det var der også. Salaten er på Flammen et måltid i sig selv. Ikke mindre end 48 forskellige ingredienser er der at vælge mellem.

Størrelsen på skålene i salatbaren er ikke store, hvilket gør, der er stor udskiftning. Ros til friskheden.

I den anden tilbehørsafdeling var der fritter, smørristede kartofler, kartoffelmos med bløde løg, flødekartofler, barbecue skivekartofler, ristede champignons, nuggets og som en ekstra gimmick var der lasagne. Dog var det nok mest tænkt til børnene, men den smagte så glimrende, at flere af de voksne gæster også gik om bord i den.

Der er altid mindst tre forskellige saucer. En brun sauce, en bearnaisesauce og en skovsvampesauce. Den sidstnævnte var vores absolutte favorit.

Dessert med mere

I prisen var der ikke dessert. Ganske forståeligt. Vi valgte en italiensk is med chokomynte serveret i et glas. Prisen var 42 kroner. En stor portion serveret med den rigtige temperatur. Dejlig cremet og blød is.

God vin til pengene

Øl og vin var det, vi så de fleste drak. Vinkortet er ikke stort. Der er fokus på vin for det brede publikum. Vi valgte den Restaurant Flammen selv anbefaler. En italiensk Ripasso Valpolicella. Solid vin med masser af frugt. Prisen var 299 kroner, hvilket var yderst fair. Især når der følger en flaske italiensk kildevand med i prisen. Vi var både enige og tilfreds med anbefalingen.

Hvis du er til øl, har Flammen også fair priser her, især ved de helt store glas.

Jordnær betjening

Nu er Restaurant Flammen jo ikke en landevejskro, men betjening er ligeså jordnær, som man ofte oplever. Vi var enige, i vores familie, om at samtlige tjenere tager ansvar. Måske er det en grundlæggende værdi, fra da ejerne startede på Fole Høkerkro i 1996.

Vi ser den i hvertfald i dag, den opmærksomme og behagelige betjening, som tager ansvar.

Amerikansk forbillede?

Et buffet med det hele. Nu er ordet koncept både slidt, brugt og lyder ikke ret godt. Vi undlader at bruge ordet. Idéen med Restaurant Flammen er, at der skal være noget alle kan lide – og ikke mindst betale. Men ikke mindst nok mad og af god kvalitet. Friske råvarer er et og alt når talen falder på buffet.

Danskere er ikke så glade for buffeter. Hvorfor mon? Måske fordi der er alt for mange dårlige af slagsen. Du kender dem nok. Dem med halvlunken kød, udkogte kartofler, kolde fritter og en halvgammel salat.

De fleste af os, har nok oplevet den type buffet. Det er synd for dem, der faktisk godt kan finde ud af at lave en buffet, som er i orden. Og det kan de om nogen på Restaurant Flammen.

Ret skal være ret

For 199 kroner kan du bliver rigtig godt mæt. Fredag og lørdag er prisen dog 219 kroner, hvilket også en meget lav pris. Børn under 12 skal betale 99 kroner.

Normalt er vi på Byens Spiseguide ikke særlige glade for buffeter. Men Restaurant Flammen præsterer noget af det bedste inden for buffet-genren, som vi har set til dato. Den mængde, kvalitet, service, effektivitet du får for 200 kroner, er ikke set før i Aarhus.

Derfor tøver vi heller ikke med, at give Restaurant Flammen en varm anbefaling. De gør det godt – og der er plads til alle uanset alder.

Se billederne og den fulde anmeldelse på Byens Spiseguide.

Restaurant Flammen

Toldbodgade 6

8000 Aarhus

Telefon +45 35 26 63 64

8000 Aarhus C

Åbningstider

Mandag og tirsdag fra 17.00 – 22.00

Onsdag, torsdag, fredag og lørdag fra 17.00 – 23.00

Søndag fra 17.00 – 22.00

Dagens Gossip