Spiser du for meget af det sunde?

Grød til morgenmad, oste-klidbolle til mellemmåltid, grønsager med tun til frokost, nødder bagefter og igen senere og så lige…det er alt sammen sund mad, men du kan godt spise for meget, selvom det er godkendt af diverse helse-diæter, forklarer fast trænings- og ernæringsekspert på Ude og Hjemme, Birgitte Nymann:

Her er den nemmeste slankekur overhovedet. Se mere på udeoghjemme.dk

- Jeg er stor fan af smør, kokosolie, kager bagt på nødder og frø i stedet for almindelig mel, agavesirup, avocado og flæskesteg. Derfor bliver jeg også ofte spurgt, om det virkelig kan være slankende at spise alt det. Mit svar er, at det jo kommer an på, hvor meget man spiser af det. At noget er sundt, er ikke det samme, som at det også giver en slankere krop.

Du kan faktisk lugte kalorierne i din mad og dermed undgå det der feder. Se hvordan på udeoghjemme.dk

Du skal spise mindre

Det er en skrøne at mad, der er sund, smager skidt og det usunde smager godt. Derfor er det også så svært at holde igen med portionerne, når nu salaten faktisk smager godt og i teorien er sund. Men det kan altså ikke nytte noget, hvis du gerne vil holde vægten, mener Birgitte Nymann:

- Når man vil tabe sig, det ikke nok at spise sundt. Man skal også spise mindre, end man forbrænder, ellers ryger de ekstra depoter ikke af. Det er derfor, at nogle af os ikke taber os, når vi for eksempel skifter vores daglige brød og pladechokolade ud med palæo-kost eller lavkarbo-kost. Vi spiser simpelthen for meget af maden og så taber vi os ikke.

Af redaktionen, udeoghjemme.dk, redigeret af Mette Skøtt, NewsDesk Aller Media.

Dagens Gossip