Spøgelsesbilist kolliderer med bil på motorvej: To dræbt

En spøgelsesbilist er tidligt søndag morgen kørt frontalt sammen med en bil på E45-motorvejen i Nordjylland.

To mænd fra regionen blev dræbt på stedet ved ulykken, hvor en 25-årig bilist kørte i sydlig retning i det nordlige motorvejsspor, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. En person fra hver af de involverede biler er dræbt.

- Ved uheldet skete der kraftigt materielskade. Føreren af den bil, der kørte i nordlig retning, afgik ved døden ved påkørslen, og hans bil brød i brand på stedet. Føreren var fastklemt i bilen.

- Føreren af spøgelsesbilen afgik ligeledes ved døden ved påkørslen, og bilen endte i autoværnet, hvor føreren var fastklemt i bilen, skriver vagtchef Karsten Højrup Kristensen i meddelelsen.

Ulykken skete klokken 04.30. Føreren af spøgelsesbilen var en 25-årig mand fra Tårs. Den modkørende bilist var en 45-årig mand fra Gjøl-området, oplyser Nordjyllands Politi.

Straks efter ulykken blev motorvejen afspærret, mens brandvæsen, vejhjælp, politi og ambulancer arbejdede på stedet.

- På grund af skadernes omfang og branden var det ikke muligt at frigøre de omkomne på stedet, hvorfor bilerne blev bragt til Aalborg, hvor personerne blev frigjort fra bilerne, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

E45 Nordjyske Motorvej var helt spærret mellem afkørsel 33 og 31 i nordgående retning, men kunne genåbnes klokken 07.00.

Politiet var kort før sammenstødet blevet gjort opmærksom på, at en spøgelsesbilist havde forvildet sig ud på motorvejen og kørte sydpå i den nordgående bane.

Men kort tid efter kørte samme spøgelsesbilist frontalt ind i den modkørende bil nord for rasteplads Himmerland.

- I nat klokken 04.17 tilgik der politiet oplysninger om en spøgelsesbilist, som kørte i sydlig retning ad E45 i det nordlige spor. Spøgelsesbilisten var kørt på motorvejen ved Øster Uttrupvej, oplyser Karsten Højrup Kristensen.

- Politiet sendte flere patruljer til motorvejen, og Vejdirektoratet advarede via radioen om spøgelsesbilisten, oplyser politiet, som modtog flere 112-opkald om spøgelsesbilisten.

/ritzau/

Dagens Gossip