Spørgetime må ikke blive en cirkusforestilling

Det mener den konservative retsordfører, Tom Behnke (K), efter den første spørgetime på Christiansborg, hvor partilederne fra partierne uden for regeringen fik lejlighed til at stille spørgsmål til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

»Vi skal passe på, at det ikke skrider, så det bliver en stor stand-up-cirkusforestilling i Folketinget. Det må være indholdet i det, man siger, der er vigtigt, og ikke måden man fremfører det på,« siger Tom Behnke.

Den nye spørgetime afløser statsministerens ugentlige pressemøde og er indført efter britisk forbillede. I det britiske parlament må medlemmerne som bekendt buhe og råbe af deres politiske modstandere under en debat. Og selv om Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) har sagt, at han ikke ønsker britiske tilstande i folketingssalen, så har han samtidig gjort det klart, at han gerne ser nogle mere livlige debatter.

»Man kan udtrykke sig på mange måder; med sit ansigtsudtryk, med latter, håndbevægelser, ryste på hovedet, nikke anerkendende. Alt det er tilladt. Men jeg tror, at den store forskel fra andre debatter er, at der vil være mange medlemmer til stede,« sagde Lykketoft inden første spørgetime.

Men det er et skråplan, fastslår Tom Behnke.

»Det hører ikke hjemme i en lovgivende forsamling. Og jeg synes, at der allerede fra starten af denne debat var en tendens til, at der var flere, der syntes, at nu skulle der virkelig være gang i teatersalen. Det er uværdigt for et parlament«.

Han peger på, at politikere bør bedømmes på deres reelle politik og visioner for Danmark, ikke på deres smarte talegaver.

»Hvis det er vigtigere for at sidde i Folketinget, at man er en god stand-up-komiker, end at man er en samfundsborger med noget på hjerte - en der vil gøre samfundet bedre for sine medmennesker - så har vi da et problem,« konstaterer Tom Behnke.

Dagens Gossip