»Spørgetimen er stadig ikke som i England«

»Jeg tror, at fremtiden vil afhænge af, om Folketingets medlemmer får flere muligheder, end de gjorde i dag. Hvis de ikke får det, sætter det bare et spørgsmålstegn ved, om det her virkelig kommer til at virke. Her vil udfordringen være at finde ud af, hvordan man gør det med et større flerpartissystem, end det vi har i Storbritannien,« siger Vivien Life og tilføjer:

»Dagens debat var meget interessant. Det var rigtig godt at se en lille smule mere samspil, og at der blev holdt fast i, at man ville have svar på sine spørgsmål«.

Under spørgetimen, der har afløst statsministerens ugentlige pressemøde, kan partilederne stille et op til to minutter langt spørgsmål til statsministeren, hvorefter hun har mulighed for at komme med et svar, der ligeledes kun må være to minutter langt.

I løbet af tirsdagens timelange debat svarede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på spørgsmål fra henholdsvis Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), Anders Samuelsen (LA) og Lars Barfoed (K).

Ifølge statsministeren var konceptet en succes.

»Jeg synes, det var sjovt - men ikke kun sjovt. Det var også politisk vigtigt, for vi får klargjort nogle af de politiske forskelle, der er i dansk politisk, og det, tror jeg, den nye debatform er rigtig god til,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip