Sponsorkontrakt: Bjarne Riis tæt på redning

Bjarne Riis’ cykelhold har lige siden, Oleg Tinkov i sommer trak stikket, set en uvis fremtid i møde. Hvis ikke en ny hovedsponsor ville melde sig, var yderste konsekvens, at holdet kunne lukke.

Men skal man tro Bjarne Riis selv, kommer det ikke til at ske. Den danske holdejer har endnu ikke præsenteret en ny hovedsponsor, der kan bidrage til det store budget, som holdet har haft i år med stjerner som Alberto Contador, Nicolas Roche og Roman Kreuziger på holdet. Men der er tæt på at være en aftale på plads, afslørede han i går ved VM i Firenze.

- Vi arbejder på at få det sidste på plads, og forhåbentligt kan vi snart melde noget konkret ud.

Hvor langt er du i forhandlingerne?

- Jeg er rimeligt langt, men der er stadig nogle ting, der skal falde på plads, sagde Bjarne Riis.

Det er ikke første gang, Riis har måttet vente længe på at få fremtiden på plads for sit hold. Imens de øvrige storhold lige nu opruster med nye ryttere og forlænger kontrakter, kan Riis ikke foretage sig noget, før en aftale er på plads.

- Man kunne godt ønske sig det lidt anderledes nogle gange, men det er nu engang sådan, det er. Det er ikke mig, der sidder på pengetanken, forklarede Riis.

Saxo Bank har tilkendegivet, at de er med på vognen i næste sæson, men der mangler en eller flere nye sponsorer til at lægge resten af pengene. Saxo Banks adm. direktør, Lars Seier Christensen, har deltaget i jagten på en ny hovedsponsor, og Riis har været i kontakt med flere mulige sponsorer uden held. Sammen med Saxo Bank er Riis ved at finde ud af, hvordan deres sponsorat skal sættes sammen. Saxo Banks beløb kan variere alt afhængig af, hvem der ellers kommer med på vognen.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi gør det på den bedst mulige måde. Men vores forhandlinger klarer vi med dem. Det er der ikke noget nyt i, sagde Riis.

Flere ryttere på Team Saxo-Tinkoff står uden kontrakt til næste sæson, og de holdes på pinebænken på grund af den manglede sponsorkontrakt. Lykkes det ikke Riis at finde en løsning, står de uden job i næste sæson. Risikoen for alle rytterne er lønnedgang og i værste fald, at holdet lukker. Det er ikke der, pilen peger i øjeblikket, og bekymringen er da heller ikke så stor, fortæller Chris Anker Sørensen, som har en kontrakt med Riis for næste sæson.

- Saxo Bank er her stadig, og så vidt jeg har hørt, så er der også et hold i næste sæson. Spørgsmålet er, hvor stort budgettet bliver.

- Det kan jo også godt være, at der er blevet lavet nogle kontrakter, som bare ikke er blevet offentliggjort endnu. Men det er ikke noget, jeg ved, siger Chris Anker Sørensen.

Bjarne Riis har udover de økonomiske kvaler en endnu uafklaret dopingundersøgelse som en mulig bombe under ham og i sidste ende holdet.

20. oktober ligner en endelig deadline for Riis i forhold til sponsorkontrakten. Her lukker cykelsportens svar på et transfervindue, og her skal holdet lægge en garanti for økonomisk dækning til den kommende sæson.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip