Sportschef forventer dansk double er på toppen ved OL

Badmintondoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen fik tirsdag en OL-billet, men der var længe tvivl om, hvorvidt makkerparret ville blive klar til august.

Selv om de to badmintonspillere lå som de højestplacerede danskere på ranglisten, da OL-pladserne blev fordelt, blev beslutningen om at vælge doublen udskudt, da det var usikkert, om Carsten Mogensen ville blive klar til at spille.

Han faldt i februar om med en såkaldt aneurisme og måtte opereres i hjernen. Siden har han dog overrasket, og 1. juni spillede han med Mathias Boe sin første turnering siden operationen, da doublen deltog i Indonesia Open.

Selv om Badminton Danmark havde behov for at se Carsten Mogensen spille igen, er han ikke kun udtaget på baggrund af sin præstation i Indonesien.

- Vi udtager ikke nogen på to kampe. Vi udtager på baggrund af en hel kvalifikationsperiode. Det, vi sikrede os med kampene i Indonesien, er, at vi har det bedst mulige kendskab til det niveau, Boe og Mogensen har lige nu.

- Så er det klart, at vi har en forventning om, at udviklingen fortsætter frem til OL. Vi forventer, at de kommer tilbage på topniveau, siger sportschefen i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen.

Han fortæller, at de ikke kun kiggede på resultater. De kiggede også på, hvordan Carsten Mogensen ville tackle alle forholdene omkring turneringen.

I Indonesien leverede Mathias Boe og Carsten Mogensen en flot første kamp, hvor de vandt 21-16, 22-20. I anden runde måtte de se sig slået i en tæt anden kamp mod japanske Takeshi Kamura og Keigo Sonoda 18-21, 25-27.

Hvis ikke Mathias Boe og Carsten Mogensen ville blive klar, stod pladsen til at gå til Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, der de seneste måneder har vist et flot spil.

De formåede også at imponere ved Indonesia Open, hvor de i kvartfinalen vandt overbevisende over den japanske double, der slog Mathias Boe og Carsten Mogensen ud.

I modsætning til Mathias Boe og Carsten Mogensen nåede Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen ikke op i top-otte på verdensranglisten, hvilket ville have sikret dem en OL-plads.

- Resultaterne er tætte. Især når vi kigger på resultaterne efter OL-kvalifikationen, hvor Conrad-Petersen og Kolding har vist en opadgående kurve. For hvert par gælder det, at hvis de spiller op til deres bedste, er de konkurrencedygtige i forhold til medaljer ved OL.

- Det tipper dog til Boe og Mogensens fordel, at de har mere erfaring med at spille kampe under pressede forhold, siger Finn Trærup-Hansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip