Sportschef godkender dansk indsats ved VM i svømning

Det blev til fire danske VM-medaljer ved VM i svømning, der sluttede søndag i russiske Kazan.

I april blev det meldt ud, at målet var fem medaljer, men selv om det ikke blev opfyldt, godkender sportschef Lars Green Bach alligevel den danske VM-indsats.

- VM 2015 har samlet set været det resultatmæssigt bedste VM på langbane for dansk svømning med blandt andet fire medaljer, heraf tre i olympiske discipliner, ni finaler og fire semifinaler.

- Dertil kommer flere rekorder - personlige, danske og nordiske rekorder - og vi kan glæde os over at have fem svømmere og to holdkapper, der opfylder udtagelseskriterierne til OL i Rio de Janeiro, siger Lars Green Bach i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

Selv om alt ikke gik som håbet, så er der grund til at tro på mere end end bare kvalifikation til OL.

- Vi er ikke lykkedes med alt, hvad vi havde drømt om og håbet på. Men til trods for det viser VM-resultatet, at vi har danske svømmere på et meget højt internationalt niveau. Det bør alle være stolte over, mener sportschefen.

Jeanette Ottesen snuppede sølvmedaljer i henholdsvis 50 og 100 meter butterfly, mens der var bronzemedaljer til Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen i henholdsvis 200 meter brystsvømning og 100 meter rygsvømning.

/ritzau/

Dagens Gossip