Sportschef: Rustfri Magnussen giver grund til optimisme

Der er grund til at være optimist på både Renault og Kevin Magnussens vegne efter sæsonens første Formel 1-løb, der blev kørt søndag i Australien.

Det siger Bo Baltzer, der er sportschef i Dansk Automobil Sports Union (DASU). Han kunne se Magnussen slutte som nummer 12 i Melbourne, mens holdkammerat Jolyon Palmer blev nummer 11.

- Kevin viste ikke tegn på rust overhovedet, selv om han ikke har kørt løb i over et år. Der er stor forskel på at teste og så kæmpe med næb og klør under et løb. Han beviste, at hans "racecraft" er intakt, og det var jo det sidste, vi manglede at se.

- Han har fået noget løbsrutine igen, og for teamets vedkommende har det været en positiv weekend. Renault har vist, at de var godt med i midterfeltet, og Jolyon Palmer var tæt på at få point. Så det er en god racerbil, der bare lige skal have lidt flere hestekræfter.

- Så der er helt sikkert grund til at være optimist. Også med tanke på de udtalelser der kommer fra Renault-holdet om motoren, siger Bo Baltzer.

Magnussen punkterede tidligt i løbet og kom en omgang bagud. Et voldsomt uheld med Fernando Alonsos McLaren-racer fik løbet afbrudt, hvilket til gengæld var heldigt for Kevin Magnussen, der ellers var sat af i forhold til feltet.

- Det var et lucky break for Kevin, og det hjalp ham til at komme på omgangshøjde igen. Her viste han skarphed, og han lavede flere overhalinger og ingen fejl.

- Og så var det også heldigt, at der ikke skete noget med Alonso, siger Bo Baltzer.

/ritzau/

Dagens Gossip