Sportschef tror på VM-medalje til Guldfireren

Dansk ronings mangeårige flagskib, letvægtsfireren, har været gennem et turbulent år.

Båden med tilnavnet Guldfireren har de seneste måneder været uden det mangeårige medlem Morten Jørgensen. Han sidder ude som følge af overtræning.

I stedet er Jens Vilhelmsen trådt til. Han har tidligere været en del af båden og bliver det også ved VM i Frankrig, der begynder den 30. august.

- Alle var lidt rystede, efter at Morten måtte træde ud.

- Men vi har fundet en rigtig god erstatning, Jens gør det virkelig godt. Vi tror på, at det er muligt at lave et rigtig godt resultat med båden til VM, siger Lars Christensen, sportschef i Dansk Forening for Rosport.

Guldfireren vandt VM-guld både i 2013 og 2014, da Morten Jørgensen gjorde Jacob Barsøe, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen selskab i båden.

Spørgsmål: Hvad vil være et godt resultat ved VM?

- Vi håber selvfølgelig på, at de kan tage en medalje. Men vi ved også, at det bliver tæt. Lidt afhængig af hvordan den sidste træningstid op til VM kommer til at foregå, så tror vi, at de kan være med om medaljerne, siger Lars Christensen.

Ved VM skal båden også sikre en billet til OL i Rio næste år.

Ved World Cup-regattaen i Luzern tidligere i juli blev letvægtsfireren nummer tre i A-finalen. Her viste det danske hold positive takter før finalen.

- De bliver mere og mere konstante i forhold til at vise et højt niveau. De fik ikke ramt den helt, som de skulle, i finalen, men i løbene forinden roede de rigtig stærkt.

- Vi har ikke tidligere set dem ro sådan til stævner. Hvis de rammer det niveau, kan de lave et rigtig godt resultat til VM, siger Lars Christensen.

Morten Jørgensens situation er uvis.

- Vi afventer hans udvikling, og så træffer vi en beslutning på et tidspunkt.

- Lige nu har vi en stærk konstellation med Jens i båden. Morten er lidt en dark horse i øjeblikket, vi ved ikke, hvilken vej det går, siger sportschefen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip