Sportschef vil have danske finalepladser til atletik-VM

Skrevet af admin

21/08/2015

Dagens topnyheder

Når VM i atletik går i gang i denne weekend i Beijing, så er den 28-årige hækkeløber Sara Slott Petersen Danmarks bedste bud på en medalje.

Det mener sportschefen i Dansk Atletik Forbund, Piotr Haczek.

- Sara er den tredjehurtigste i år, så vi forventer, at hun kommer i finalen, og så må vi se, hvad finalen giver os, siger sportschefen.

Sara Slott Petersen har løbet den fjerdehurtigste tid på distancen i år i tiden 53,99 sekunder. Kun amerikaneren Shamier Little og tjekken Zuzana Hejnová har løbet hurtigere.

Med til VM er også Stina Troest, som ligeledes stiller op i kvindernes 400 meter hækkeløb, og 800 meter-løberen Andreas Bube.

Målsætningen for de to atleter er dog mere beskedne, fortæller Piotr Haczek.

- Vi forventer, at Andreas kan blive top-16. Alt afhængig af konkurrenternes præstationer, er der muligheder for at nå finalen, men der er højt niveau på 800-meteren, siger sportschefen om 28-årige Andreas Bubes chancer.

Forventningerne til Danmarks anden atlet i kvindernes 400 meter hækkeløb, 21-årige Stina Troest, er de samme.

- Hvis hun præsterer på sit bedste niveau, så håber vi, at hun kan komme i top-16, siger Piotr Haczek.

I både kvindernes hækkeløb og på mændenes 800-meter-distance gælder det, at der er tre semifinaler med otte deltagere i hver. Derfor skal løberne som minimum nå semifinalen ved VM, hvis målsætningen skal opfyldes.

Andreas Bube skal i aktion som den første dansker lørdag morgen.

/ritzau/