Sportsdirektør afviser dårligere FCK-indkøb end tidligere

Sportsdirektør Carsten V. Jensen er manden bag indkøbene i FC København. Han afviser dog, at klubben har købt dårligere ind de seneste år end tidligere, eller at der er købt dårligere ind i FCK end i andre klubber.

Den diskussion blev gjort aktuel endnu engang, da træner Ståle Solbakken efter søndagens sejr over Sønderjyske i Canal9's studie italesatte den problematik, at flere dyrt indkøbte profiler slet ikke spiller i øjeblikket for FC København.

- I den ideelle verden vil det være sådan, at de dyreste investeringer er på banen, sagde cheftræner Ståle Solbakken som en uddybning til bt.dk mandag.

Carsten V. Jensen afviser, at det skulle være en problematik, der er særligt aktuel nu i forhold til tidligere i klubbens historie:

- Alle spillere, der kommer til F.C. København, har dokumenteret sig på et højt niveau over tid og vist, at de har potentialet til at tage skridtet til vores klub og etablere sig hos os. Men ikke alle lykkes med det, og det er ikke anderledes nu end tidligere i klubbens historie, ligesom det ikke er anderledes her end i andre topklubber rundt omkring, siger Carsten V. Jensen.

Men er det ikke problematisk, at så dyre investeringer er så langt fra holdet?

- Der er ingen spillere i FC København, der får garantier for spilletid, når de kommer til klubben. Det kan kun gode stabile præstationer i kamp og træning hjælpe til med. Det er truppen og holdet og ikke enkeltspillere, der skal skabe resultaterne og indfri målsætningerne i FC København. Til det skal vi bruge 20-25 spillere og gode alternativer på alle pladser. Det giver konkurrence og udvikling, hvor træneren vælger de bedste 11 spillere til hver enkelt kamp.

Har forarbejdet bare ikke været godt nok?

- Vi vil meget gerne gøre det bedre på alle områder, også når det gælder rekruttering af spillere til klubben. Det arbejde har skaffet os gode resultater gennem lang tid og vil også gøre det fremadrettet. Men lige nu skal vi først og fremmest præstere resultater med de spillere, vi har i truppen, som jeg i øvrigt stadigt mener er Danmarks bedste.

Marvin Pourié har haft det meget svært i FCK indtil videre. Er han bare en type, der ikke passer i Ståles system?

- Det er ikke mange spillere, der går direkte ind på FC Københavns hold og overbeviser alt og alle fra dag ét. Her gælder det om at tillære og tilpasse sig niveauet, miljøet og kulturen i klubben og bevise sig over tid.

Hvad med Christian Bolaños. Er han overhalet af Rurik Gislason og Youssef Toutouh?

- Lige nu kunne det se sådan ud. Men det viser netop, at det er vigtigt med stærke alternativer, der kan tage over ved skader eller formnedgang. I øvrigt var det heller ikke nemt for Rurik at tilpasse sig, da han kom til fra OB, men nu stemmer det hele for ham efter et års tid i klubben. Og så er det i øvrigt Bolaños’ opgave at kæmpe sig tilbage på holdet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip