Sportsdirektør bliver landstræner for succeshold

Dansk Volleyball Forbund har udpeget Michael Trolle som ny landstræner for herrelandsholdet, der havde succes ved sidste års EM på hjemmebane.

Den 54-årige træner er i forvejen sportsdirektør i forbundet, og han afløser Fred Sturm, der stoppede som landstræner i december.

Michael Trolle får Sven Brix som assistent.

- Vi har valgt at løse landstrænersituationen med de interne og fagligt stærke ressourcer, som vi har i Dansk Volleyball Forbund.

- Konstellationen med Mikael Trolle som landstræner og Sven Brix som assistenttræner er den bedste løsning for Dansk Volleyball Forbund her og nu, siger formand Erik Jacobsen.

Michael Trolle fortsætter som sportsdirektør, mens den tidligere kvindelandstræner Sven Brix fortsat skal være talent- og elitechef.

Michael Trolle var fra 1990-2002 landstræner for herreholdet.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at få lov til at arbejde med vores meget talentfulde herrelandshold, siger han.

- Jeg håber, at jeg og Sven Brix, med hjælp fra vores klubtrænere og talentudviklere, kan løfte arven efter Fred Sturms store arbejde i Danmark.

- Vores mål er at hjælpe vores spillere til yderligere fremgange, som gerne skulle resultere i fremtidige kvalifikationer til internationale slutrunder. Danmark skal være en af de nye fremadstormende volleyballnationer i Europa, siger Mikael Trolle.

Ved sidste års EM kom Danmark meget overraskende videre fra det indledende gruppespil.

/ritzau/

Dagens Gossip