Sportsdomstol fastholder 90 dages karantæne til Platini

Skrevet af admin

11/12/2015

Mest læste i dag

Den Internationale Sportsdomstol, CAS, fastslår, at Michel Platini, præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, ikke får ophævet sine 90 dages suspendering.

Platini har planer om at stille op til præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, og det kan muligvis stadig lade sig gøre efter fredagens afgørelse.

Suspenderingen, som trådte i kraft 7. oktober, udløber 5. januar, og Fifa-valget afholdes først 26. februar.

Sportsdomstolen fastslår også, at Fifa ikke må forlænge Platinis suspendering i eksempelvis 45 dage, som fodboldforbundet ellers havde antydet, var en mulighed.

Suspenderingen har betydet, at Platini ikke måtte deltage i fodboldrelaterede aktiviteter og dermed heller ikke har været opstillet som officiel kandidat til Fifa-valget.

Platini blev suspenderet fra Uefa, fordi han har været involveret i en mistænkelig pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc fra den afgående Fifa-præsident, Sepp Blatter.

Både Platini og Blatter blev suspenderet i 90 dage.

Der var høring i CAS i tirsdags, hvor Platini fremførte sine argumenter i sagen, og fredagens beslutning kan få stor betydning for Platini i en eventuel præsidentvalgkamp i Fifa.

Så længe Platini er suspenderet, er han ikke kandidat til posten.

Nu er det op til udvalg i Fifa at godkende Platini som kandidat, når og hvis suspenderingen udløber i januar.

CAS skriver i sin kendelse, at der ikke er garanti for, at Platini vil få den godkendelse.

De fem godkendte kandidater til præsidentvalget er Gianni Infantino, Tokyo Sexwale, prins Ali Bin Al Hussein, Salman Bin Ebrahim Al Khalifa og Jerome Champagne.

Infantino, der er generalsekretær i Uefa, vil dog trække sit kandidatur, såfremt Platini får mulighed for at stille op.

/ritzau/