Sportsdomstol fastholder Neymars karantæne

Fredag afgjorde Den Internationale Sportsdomstol (CAS), at man fastholder karantænen af den brasilianske fodboldstjerne Neymar.

Det sker, efter at det brasilianske fodboldforbund har anmodet om udskydelse af karantænens sidste to dage ud af i alt fire, hvoraf de to dage allerede er afsonet.

Karantænen udspringer af et rødt kort, der blev uddelt til angriberen under Brasiliens landskamp mod Colombia 17. juni i det sydamerikanske fodboldmesterskab Copa América.

Neymar så rødt i kampens overtid, hvor han først sparkede en bold i ryggen på en modstander og i den efterfølgende tumult nikkede en colombiansk spiller en skalle.

Straffen var først en spilledags karantæne, men blev siden forhøjet til fire karantænedage, hvilket medførte en anke fra det brasilianske fodboldforbund. Anken blev fredag afvist af CAS.

Konsekvensen heraf er, at Brasilien atter må undvære sin anfører i de kommende to VM-kvalifikationskampe mod rivalerne Chile og Venezuela henholdsvis 8. og 13. oktober.

Neymar har afsonet de første to kampe i juli, og ankens formål var at udskyde de sidste to karantænekampe, indtil næste Copa América afvikles.

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har meddelt, at man vil offentliggøre en officiel begrundelse på et senere tidspunkt.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip