Sportsdomstol skal afgøre Kap Verdes VM-skæbne

Fodboldforbundet i Kap Verde har ikke opgivet håbet om at komme med til VM i Brasilien, selv om holdet mistede en plads i de afrikanske playoff-kampe til puljerivalen Tunesien.

Kap Verde mener nemlig, det var uretfærdigt, da Fifa fradømte holdet sejren 7. september over netop Tunesien, fordi man i den kamp stillede med en spiller, der afsonede karantæne.

Nu skal den internationale sportsdomstol (CAS) afgøre, om Kap Verde har en sag.

Østaten i Atlanterhavet vandt opgøret mod tuneserne med 2-0, men det skete med hjælp fra Fernando Varela, der kun havde afsonet to af de i alt fire karantænedage, han fik for et rødt kort tidligere i kvalifikationen.

Det røde kort blev givet i en kamp mod Ækvatorial Guinea, som siden blev erklæret ugyldig. Derfor skulle karantænen også være strøget, lyder argumentet fra kapverderne.

Landets fodboldforbund har tidligere appelleret afgørelsen til Fifa, men fik ikke medhold.

I stedet håber man nu, at sportsdomstolen i Lausanne kommer frem til et andet resultat. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen vil blive behandlet, og imens er de afrikanske playoff-kampe om VM-billetter i fuld gang uden Kap Verdes deltagelse.

Den plads er altså gået videre til Tunesien, der slap fra den første kamp mod Cameroun med 0-0. Returkampen spilles den 17. november.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip