Sportsfolk må sluge piller i stor stil

Spillerne fra de bedste rækker i fodbold, håndbold og ishockey bruger i stor stil smertestillende medicin for at blive klar til de vigtige kampe.

Det viser en rundspørge foretaget af DR Syd.

Ifølge tidligere ishockeyspiller i Esbjerg og Vojens, Kim Jensen, er den smertestillende medicin en stor del af livet som idrætsudøver.

- Man vil gerne være en del af holdet, og man vil gerne kunne yde sit bedste. Så er man bare villig til at tage de skridt, også selvom det er forkert, fortæller Kim Jensen, som selv har oplevet voldsomme bivirkninger i årene efter sin aktive karriere.

Kim Jensen mener, at det er for let at få fat i den smertestillende medicion. Det bakkes op af DR Syds undersøgelse, som viser at 89 procent af de danske idrætsudøvere mener, at smertestillende medicin er let eller meget let tilgængeligt.

Mere end halvdelen af de danske eliteidrætsudøvere har indenfor de sidste tre måneder brugt smertestillende medicin i forbindelse med deres sport. Det er en farlig tendens siger ekspert i sportsskader.

Ifølge læge og ekspert i sportsskader ved Odense Universitetshospital Uffe Jørgensen, er det noget han kan se på operationsgangen.

- Problemet er jo, at smerte er et signal om, at der er noget galt. Når man overhører det, så går det galt. Det er det som vi ser hver dag. Derfor står vi opererer en masse patienter, som vi ikke skulle have opereret, hvis bare de havde valgt at lytte til deres krop, siger Uffe Jørgensen.

75 procent af de knap 350 adspurgte idrætsudøvere fra de bedste rækker i fodbold, håndbold og ishockey, fortæller, at de typisk bruger den smertestillende medicin i forbindelse med kampe.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip