Sportsfolk sluger stemmer ved kommunalvalget

I håndboldkvindernes OL-finale i Athen 2004 spillede Katrine Fruelund sit livs måske bedste kamp. Med imponerende 15 scoringer var hun en stærkt medvirkende årsag til, at Danmark vandt guld, og efterfølgende gik hun i folkemunde under navnet "Vor Frue".

Ni år efter har hun stadig godt tag i den danske befolkning - i hvert fald i Randers. Der er hun valgt ind i byrådet for Venstre med 794 personlige stemmer. Det er næstflest i partiet kun overgået af den kommende borgmester, Claus Omann Jensen.

Katrine Fruelund er dog ikke det eneste tidligere sportsikon, der har haft valgsucces.

Poul-Erik Høyer (V), der vandt OL-guld i badminton i Atlanta 1996, får yderligere fire år i byrådet i Gribskov, hvor han blev valgt ind i 2009.

Poul-Erik Høyer kunne dog ikke rive skjorten af i begejstring over at have fået flest personlige stemmer for Venstre i Gribskov. Den ære tilfaldt den kommende borgmester, Kim Valentin, der ofte optræder i medierne omkring privatøkonomiske forhold.

På Frederiksberg var den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør Brian Holm nummer 15 på De Konservatives liste. Alligevel blev Holm en stemmesluger, og han fik næstflest stemmer i partiet. Kun borgmester Jørgen Glenthøj overgik ham.

Ole Wedel Nielsen, der er kendt for sit grin i tv-programmet "48 timer - købt fri til kærlighed", er blevet valgt ind for Dansk Folkeparti i Halsnæs.

Den fremtidige politiske skæbne er endnu uvis for den tidligere topbokser Jesper D. Jensen (V), mens stemmerne bliver talt op i Slagelse, ligesom præsten Flemming Press ikke ved, om han er blevet genvalgt for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden.

Allerede på valgaftenen kom det frem, at Robert Nielsen, der er kendt som Dovne Robert, ikke fik stemmer nok til en plads i Københavns Borgerrepræsentation.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip