Sportslig fremgang bidrager til opjustering i Brøndby

Skrevet af admin

24/11/2015

Dagens topnyheder

Fra at forvente et underskud på 15-25 millioner kroner for hele 2015 har fodboldklubben Brøndby opjusteret til at forvente et lavere underskud i størrelsesorden 14-19 millioner kroner.

Det fremgår af klubbens kvartalsregnskab efter tredje kvartal.

Den opjusterede forventning skyldes især positive takter på indtægtssiden, hvor nettoomsætningen blandt andet er steget med ti procent sammenlignet med samme periode sidste år.

En del af forklaringen skal findes i de forbedrede præstationer på banen, som har resulteret i øgede tv- og entréindtægter - eksempelvis fra europæiske kampe.

- Indtægterne fra entré- og tv-indtægter er steget med 16,7 procent til 42,4 millioner kroner.

- Stigningen skyldes øgede tv-indtægter, ligesom der også er stigende indtægter fra entré og fra de europæiske kampe, der er spillet i denne sæson, står der i regnskabet.

Ser man bort fra den enorme nedskrivning på klubbens stadion, som prægede resultatet for 2014 voldsomt, har klubben stadig opnået et resultat før skat på de første ni måneder af 2015, der er 17,4 millioner kroner bedre end samme periode sidste år.

Resultatet før skat i de første ni måneder lyder på et underskud på 1,1 millioner kroner.

Den likvide beholdning er på 9,3 millioner kroner, hvilket er lidt mindre end klubbens målsætning. Det skyldes blandt andet investeringer i spillertruppen.

På transferaktiviteter har klubben et overskud på 15,8 millioner kroner. Det skyldes salgene af Lukas Hradecky til Eintracht Frankfurt og Nikolai Laursen til PSV Eindhoven samt nedskrivning af kontraktrettigheder tilbage i 2014.

/ritzau/