Spotify afslører: Det træner danskerne til

For at få det optimale ud af træningen, er det vigtigt, at den musik man udvælger, passer til den træningsform, man skal udøve. Det gør man ved at se på beats per minute – eller BPM – som er antallet af taktslag per minut.

Dyrker man yoga, skal man kigge efter sange, der har et BPM på 60-80, mens et BPM på 130-150 passer til lidt hurtigere træningsformer som eksempelvis aerobics.

Er man mest til løb, bør musikken til opvarmningen have et BPM på cirka 100, mens musikken til den almindelige løbetræning bør ligge et sted mellem 120 og 180. Mange af os løber bedst ved omkring 125 BPM. Spinningopvarmning ligger typisk på 120-130 BPM og spurten på 180-190 BPM.

Top ti over de sange, som danskerne træner til er:

1.“Timber” – Pitbull, 130 BPM

2. “The Monster” – Eminem, 110 BPM

3. “Trumpsta” – Djuro Remix – Contiez, 128 BPM

4. “Talk Dirty” feat 2 Chainz – Jason Derulo, 100 BPM

5. “Wake me up” – Avicii, 124 BPM

6. “Hey Brother” – Avicii, 125 BPM

7. “‘Till I Collapse” – Eminem, 86 BPM

8. “Can’t hold us feat. Ray Dalton” – Macklemore and Ryan Lewis, 146 BPM

9. “Animals” (Original Mix) – Martin Garrix, 128 BPM

10. “Remember the Name” – Fort Minor, 85 BPM

På globalt plan topper Macklemore og Ryan Lewis listen

Den mest populære træningssang på verdensplan er ”Can’t Hold Us” med Macklemore & Ryan Lewis. Spotify har analyseret 6,7 millioner spillelister, for at kunne afsløre, hvad det er, vi lytter til i træningscenteret.

På globalt plan lytter vi mest til Macklemore og Ryan Lewis med “Can’t Hold Us” efterfulgt af “Wake Me Up” med Avicii, “Till I Collapse” af Eminem samt “Don’t You Worry Child” af Swedish House Mafia feat. John Martin.

Find din egen rytme

Du finder din egen rytme og den musik, der passer bedst ved at undersøge, hvor mange bevægelser, du laver per minut i den sportsform, du udøver – fx hvor mange løbeskridt du tager. Ganger du dette tal med to, har du antallet af taktslag eller beats per minute (BPM) og kan derefter finde sange med dette tempo.

‘Ultimate Workout Playlist’ får dig op af sofaen

For at hjælpe folk med at komme bedst muligt i gang med træningen, har Spotify i samarbejde med Music in Exercise and Sport Group ved Brunel Universitet i London udarbejdet den ultimative træningsspilleliste. Spillelisten er baseret på sangenes globale popularitet og er også sange, der beviseligt får dig til at yde mere i forhold til BPM, stil og det lyriske indhold i teksten.

Professor Costas Karageorghis fra School of Sport & Education på Brunel Universitet fortæller:

- Når man synkroniserer sine bevægelser til musikkens taktslag, øger man også intensiteten af sin workout ved at øge sin indsats med et eller to BPM over den normale ydeevne. I praksis betyder det, at man øger sin indsats og dermed på sigt sin form, men samtidig er forskellen så lille, at den vil være næsten umærkelig.

Spotify spillelisten er udviklet til at matche træningssessionen med populære sange – først opvarmning, siden høj intensitets- og styrketræning og til sidst cool down-musik. Samtidig er spillelistenudviklet til, at man kan holde motivationen til at fortsætte i træningscenteret ud over de første par uger af januar.

Top ti sange på “Ultimate Workout playlist” er:

1. “Roar” – Katy Perry, 90 BPM

2. “Talk Dirty” – Jason Derulo feat 2 Chainz, 100 BPM

3. “Skip To The Good Bit” – Rizzle Kicks, 105 BPM

4. “Get Lucky” – Daft Punk feat Pharrel Williams, 116 BPM

5. “Move” – Little Mix, 112 BPM

6. “Need U 100%” - Duke Dumont feat A*M*E, 124 BPM

7. “You Make Me” – Avicii, 124 BPM

8. “Feel My Rhythm” – Viralites, 125 BPM

9. “Timber” – Pitbull feat Ke$ha, 130 BPM

10. “Applause” – Lady Gaga, 140 BPM

Dagens Gossip