IS sprænger to lastbilbomber i Syrien tæt på Tyrkiet

Militante medlemmer af den ekstreme gruppe Islamisk Stat (IS) har lørdag detoneret to lastbiler fyldt med sprængstoffer i to landsbyer tæt på den kurdisk kontrollerede grænseby Tel Abyad i Syrien.

Ifølge en organisation, der følger krigen tæt, meldes der om dræbte og sårede.

Det britisk baserede Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at angrebet var rettet mod den kurdiske YPG-milits' kontrolpost i to landsbyer med hovedsageligt arabiske indbyggere i den sydøstlige udkant af byen.

Tel Abyad, der er strategisk placeret tæt på grænsen til Tyrkiet, blev i sidste måned erobret fra de militante IS-krigere af kurdiske styrker under en offensiv med støtte fra de amerikansk ledede luftangreb.

Samtidig meddeler de tyrkiske myndigheder, at de vil fortsætte med at bombe både oprørsgruppen IS og den kurdiske separatistgruppe PKK, indtil de ikke længere udgør en trussel mod Tyrkiet.

Både natten til fredag og natten til lørdag gennemførte tyrkiske kampfly flere angreb mod IS i Syrien og mod det kurdiske arbejderparti PKK's militante fløj, Folkets Forsvarsstyrker (HPG).

- Ingen skal være i tvivl om, at vi mener det alvorligt. Vi vil ikke tillade, at Tyrkiet bliver et lovløst samfund, siger landets premierminister, Ahmet Davutoglu, lørdag på et pressemøde i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Luftangrebene på IS og PKK sker i kølvandet på terrorangrebet mandag i grænsebyen Suruc, hvor 32 unge tyrkere blev dræbt. Her er myndighederne dog overbevist om, at IS står bag.

Samtidig har kurderne i landet beskyldt de tyrkiske myndigheder for at støtte IS, fordi Tyrkiet frygter en kurdisk stat mere end jihadisterne.

Den militante PKK-fløj siger lørdag i en erklæring, at betingelserne for at opretholde en våbenhvile er borte. HPG betegner de tyrkiske angreb som en krigserklæring og truer med gengældelse.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip