Sprinterkongen Cavendish: Jeg vidste jeg havde vundet

Der var ikke mange, der kunne se det med det blotte øje, men Mark Cavendish (Dimension Data) var instinktivt klar over, at han havde vundet 3. etape af Tour de France.

Etapen blev afgjort i en yderst tæt spurt mellem Cavendish og André Greipel (Lotto Soudal), hvor vinderen ikke umiddelbart kunne udråbes efterfølgende.

Efter lidt tid viste målfotos, at briten var først over målstregen, men det vidste han egentlig godt.

- Jeg ved normalt, om jeg taber eller vinder. Da jeg krydsede målstregen, vidste jeg ligesom, at jeg havde vundet i dag, men man ved, at alt kan ske, siger Mark Cavendish til Tour de Frances hjemmeside.

Det var britens anden etapesejr i dette års udgave af løbet, da han også var hurtigste mand på 1. etape lørdag.

Sejren mandag var også historisk for Mark Cavendish, da han dermed nåede op på 28 etapesejre i Tour de France i alt.

Det samme antal har cykellegenden Bernard Hinault præsteret i sin karriere, mens kun Eddy Merckx har vundet flere etaper i løbet. Merckx imponerende rekord lyder på 34 etapesejre i Touren.

Etapen blev kørt fra Granville til Angers og lød på 223,5 kilometer i fladt terræn, hvorfor en massespurt var helt forventet.

- Jeg vidste, jeg skulle komme bagfra, og jeg ønskede at ligge bag Greipel for at lancere min spurt. Han overraskede mig, men jeg er glad, og mine holdkammerater var fænomenale.

- Det er perfekt for Dimension Data. Vi kom her, og vi har gjort vores sponsorer stolte, siger Cavendish til letour.fr.

Mark Cavendish kunne efter sejren også glæde sig over, at han overtog den grønne pointtrøje i løbet, mens den gule førertrøje forblev på Tinkoff-rytteren Peter Sagan.

/ritzau/

Dagens Gossip