Sprintertalent fik sin første Grand Tours-sejr

Men onsdagens femte etape fra Sober til Lago de Sanabria over knap 170 kilometer var så tilpas flad i afslutningen til, at sprinterne kunne gøre sig håb om en massespurt.

Fem mand prøvede dog at snyde feltets hurtige folk for sejren, da Antonio Piedra (Caja Rural), Nicolas Edet (Cofidis), Jurgen Van De Walle (Lotto Belisol), Arnaud Corteille (FDJ) og Winner Anacona (Lampre-Merida) stak af allerede efter otte kilometers kørsel.

Kvintetten opbyggede et forspring, der en overgang var på syv minutter, og de fem ryttere holdt også hovedfeltet bag sig, da de nåede de sidste 10 kilometer.

Men så blev der skruet gevaldigt op for tempoet hos forfølgerne, og 3,5 kilometer fra mål blev Van De Walle og Corteille som de sidste udbrydere opslugt af feltet.

Og så fik man den ventede massespurt, der endte med en klar sejr til australieren Michael Matthews fra Orica GreenEdge-holdet.

På trods af, at det var første gang, 22-årige Matthews vandt en etape i et Grand Tours-løb, var der tale om en favoritsejr til sprintertalentet i Vuelltaen, der i år ikke er særligt stærkt besat på sprintersiden på grund af de mange bjerge, der præger løbet.

I den samlede stilling var der ingen ændringer.  Astanas Vicenzo Nibali fører fortsat løbet.

Dagens Gossip