Spytklat på Pia K. stjæler rampelyset på Folkemødet

Med knap 3000 events på programmet og mere end 140 politikere, er der rift om at komme til orde på Folkemødet på Bornholm.

Men de historier, der endte med at få rigtig meget opmærksomhed i medierne, var ikke begivenheder styret direkte af folkemødeaktørerne.

Spytklatten, der torsdag blev sendt mod Folketingets formand Pia Kjærsgaard, blev således så omtalt, at hun ender på listen over de mest citerede personer fra Folkemødet, viser en opgørelse fra mediebureauet Retriever.

Men også regnvejret, der prægede Folkemødet fredag, fylder meget på listen over de mest omtalte begivenheder.

På trods af regnvejret har arrangementet dog været særdeles vellykket, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), der selv indtager en tredjeplads på listen over Folkemødets mest citerede personer.

- Selv i regnvejret blev folk ved med at gå rundt i teltene og lytte. Det er meget opløftende at mærke, hvor engagerede folk er i det samfund, de er en del af, siger Winni Grosbøll.

- Der var lidt færre mennesker fredag, og det kan jeg sådan set godt forstå, men til gengæld var der så lidt flere lørdag. Det er dansk sommer, og det forholder vi os til, og det er gået ganske fint, siger hun.

Det er sjette gang, Folkemødet bliver afholdt, og det vokser og vokser for hvert år.

Lørdag var der ifølge politiet 40.000 mennesker, og det er det største besøgstal nogensinde.

Ifølge Campaya.dk, der er en Bornholms sommerhusudlejere, er der allerede nu udsolgt af sommerhuse til næste år.

- Det er første gang, at vi på så tidligt et tidspunkt har lejet alle husene i og omkring Allinge ud. Folkemødet tiltrækker bare så enormt mange mennesker efterhånden, lyder det fra direktør Claus Pedersen.

 

/ritzau/

Dagens Gossip