Spyttede på flygtninge: Nu er han skyldig i racisme

Skrevet af admin

06/04/2016

Dagens topnyheder

Racismesagen vedrørende den 58-årige, som fik kaldenavnet "spyttemanden", da han spyttede og kom med racistiske tilråb efter migranter og flygtninge, der gik på motorvejen ved Rødby, kommer ikke for retten alligevel.

Manden har accepteret bøden på 5000 kroner, skriver TV2 på sin hjemmeside.

- Han har meddelt mig, at han vil betale bøden, siger Jeanette Wincentz Andersen fra anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

Anklageren kan ikke svare entydigt på, om manden har erkendt, at det var en racistisk handling.

- Det ved jeg ikke, men hvis han nægtede sig skyldig, så skulle vi i retten, og så var det dommeren, der skulle afgøre, om han skulle dømmes og have en bøde. Når han har vedtaget en bøde, så må det jo ligge implicit, at han har erkendt sig skyldig, siger hun.

Manden blev tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf 266b om racisme. I oktober blev manden sigtet i sagen - dengang også for vold. Men voldsparagraffen blev senere fjernet fra anklageskriftet.

Det var en fotograf på Dagbladet Information, der i sin tid tog billedet af manden.

- Han råbte først skrid, så spyttede han efter dem flere gange, og så gav han dem fuckfingeren, sagde fotografen Sigrid Nygaard 8. september til Ekstra Bladet.

Manden selv nægtede i første omgang at have spyttet efter de mange migranter og flygtninge.

De mange flygtninge og migranter fik stor opmærksomhed, da de fulgt af politifolk gik på motorvejen mod København og Sverige fra Rødby.

/ritzau/