Srilankansk politi finder 110 kilo heroin på fisketrawler

Skrevet af admin

03/04/2016

Mest læste i dag

Politiet i Sri Lanka har tilbageholdt 14 udlændinge efter fundet af 110 kilo heroin til en værdi af 7,5 millioner dollar - eller knap 50 millioner kroner - på en iransk fisketrawler.

Det er den største beslaglæggelse af narkotika i Sri Lanka i knap tre år, oplyser politiet søndag.

Ti iranere, to pakistanere, en inder og en singaporeaner er blevet varetægtsfængslet i sagen efter et retsmøde i hovedstaden Colombo søndag. Det fortæller talsmand for politiet i Sri Lanka Ruwan Gunasekera.

- De anholdte har haft srilankanske medgerningsmænd involveret i dette smugleri. Vi håber at kunne anholde dem snart, siger talsmanden.

På baggrund af et tip ransagede politibetjente og folk fra den srilankanske flåde fisketrawleren ud for sydkysten onsdag. De anholdt besætningen - ti iranere og en pakistaner - efter at have opdaget de mange kilo heroin.

- En singaporeansk statsborger og en inder blev desuden anholdt efter en biljagt lørdag, fortæller polititalsmand Ruwan Gunasekera og tilføjer, at en anden pakistaner blev anholdt i et hus i Sri Lanka. Huset er ifølge politiet blevet brugt som base for smugleriet.

Der er tale om den største beslaglæggelse af narkotika i Sri Lanka siden august 2013, hvor politiet fandt 260 kilo heroin skjult i en skibscontainer, der var kommet fra Pakistan.

Ifølge srilankanske myndigheder tyder de store mængder narkotika på, at Colombo bliver brugt som transitcenter for stoffer, der skal fragtes videre til fjernøsten.

/ritzau/AFP