Staal-manden er tilbage

En målscorer vender tilbage til landsholdet.

Navnet er Kim Staal, 35, den legendariske powerforward, som aldrig har opgivet landsholdsdrømmene, selv om han ikke blev udtaget til VM-holdet i 2012.

– Landsholdet har altid haft en høj prioritet hos mig. Jeg elsker det. Det betyder lige så meget for mig i dag at være en del af holdet som i mine unge år, siger han.

– Nu håber jeg, at jeg får chancen i VM-testkampene mod Finland i næste uge. Så må vi se, hvor langt det rækker. Jeg er glad for, at jeg har fået muligheden for at spille mig tilbage på holdet.

Kim Staal erkender, at det var en skuffelse, at landstræner Per Bäckman vragede ham til sidste års VM-hold i Stockholm.

– Det er det jo altid, når man brænder for landsholdet, men det var heller ikke en af mine bedste sæsoner, siger han.

Kim Staal har spillet 15 VM-turneringer og været dansk topscorer i flere af dem.

Herlev-drengen flyttede i 1994 som 16-årig til Malmø og spillede i Sverige indtil 2010 bortset fra en enkelt sæson i Milwaukee Admirals i AHL i 2006/07. I flere år i Malmö Redhawks var den farverige målskytte en af den skånske klubs populæreste spillere.

Han kom i 2010 til Herning Blue Fox og har spillet de sidste to sæsoner i Herlev Eagles. Kontrakten med barndomsklubben udløber nu.

– Om jeg forstætter i Herlev eller spiller et andet sted efter sommerferien, dét ved jeg ikke endnu. Udlandet er en mulighed, siger han.

Kim Staal har været hårdt ramt af skader i flere år. Hans seneste skade var et par bøjede ribben i Kevin Kleins debutkamp for Eagles 17. november i Herlev mod Rødovre Mighty Bulls.

Kim Staal og Kevin Klein spillede sammen i sin tid i Milwaukee, og deres nære relationer var den direkte årsag til, at Nashville-backen kom til Herlev Eagles under NHLs lockout.

– Vi havde en bedre sæson i år end sidste år i Herlev. Breddespillerne var gode, men de bærende spillere manglede de sidste procenter, siger Kim Staal.

Kim Staal er i denne uge med i Per Bäckmans anden VM-samling i Odense og ser frem til de to kampe mod Finland onsdag 3. april i Gentofte og dagen efter i Odense.

Morten Green, Morten Madsen og Patrick Galbraith slutter sig i denne uge til samlingen.

Til Finlands-kampene ser Per Bäckman bort fra landsholdsemnerne fra de fire DM-semifinalehold.

Dagens Gossip