Ståle får sparket efter pinlig pokalkamp

Ståle Solbakken fik blot lidt over seks måneder i cheftrænersædet for den engelske fodboldklub Wolverhampton Wanderers. Lørdag blev nordmanden fyret med øjeblikkelig virkning efter et pinligt 0-1-nederlag til Luton fra den femtebedste række i FA Cuppen.

Den tidligere FC København-træner er ked af, at han ikke har fået længere snor af ledelsen i Wolves.

- Jeg er bitter og vred over, at jeg ikke får chancen for at afslutte, hvad jeg har startet. Men jeg er ikke dummere, end at jeg er klar over, at det her er mekanismen i fodbold. Manageren og trænerne er ansvarlige, siger Ståle Solbakken til den norske avis VG.

- Men havde jeg fået lov til at blive hen over et transfervindue eller to mere, havde det været rigtig godt, tilføjer den 44-årige nordmand.

Klubledelsen i Wolverhampton valgte også at opsige kontrakten med Ståle Solbakkens danske assistenttræner, Johan Lange, som nordmanden arbejdede sammen med i FC København.

Wolverhampton, som sidste år rykkede ud af Premier League, ligger blot på 18.-pladsen i den næstbedste række.

Ståle Solbakken havde stor succes som træner for FC København, som han sikrede fem danske mesterskaber samt kvalifikation til Champions League-gruppespillet to gange.

I sommeren 2011 forlod han klubben, og siden er trænerjobbet gået skidt for nordmanden.

Først stod han i spidsen for den tyske bundesligaklub FC Köln, men efter under et år som manager blev han fyret, og klubben endte med at rykke ud af den bedste tyske række.

I juli 2012 overtog han trænerjobbet i Wolverhampton.

/ritzau/

 

Dagens Gossip