Ståle før CL-kval på kunstgræs: Ikke et favoritunderlag

FC Københavns danske mestre skal onsdag forsøge at tage det første skridt mod gruppespillet i Champions League.

Det sker, når holdet på udebane spiller på kunstgræs mod de nordirske mestre fra Crusaders i den første kamp i 2. runde af kvalifikationsturneringen.

- Det er et tredjegenerations kunstgræs, og banen er helt ny, men det er selvfølgelig ikke vores favoritunderlag.

- Men den er nok en tand bedre, end den vi spillede på i Newtown i Wales for et år siden, siger FCK-træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

FCK er klar favorit til at vinde sammenlagt, og Solbakken er da også optimist efter en opstart med træningskampe i udlandet.

- Vi er fortrøstningsfulde efter de kampe, vi havde i Østrig og Slovenien, men vi ved, at det ikke bliver nogen walkover i morgen. På hjemmebane står Crusaders som regel godt imod i den første time, så vi må bare sørge for at holde tempo på bolden.

- De vil komme til at spille meget langt og direkte, så vi skal undgå dumme dødbolde, hvor de kan bruge deres kræfter, og så må vi selv spille hurtigt med bolden.

- Tålmodighed er også vigtigt i de her kampe, hvor det kan let stå 0-0 efter en halv time, men det skal vi ikke blive stressede over, for det afgøres over to gange 90 minutter, siger Solbakken efter tirsdagens træning i Nordirland.

Den var uden nyindkøbet Andrija Pavlovic samt Aboubakar Keita, da de ikke har kunnet nå at få visum i tide.

Desuden afsoner Benjamin Verbic onsdag den første af to spilledages karantæne for sit røde kort i returkampen mod FK Jablonec i sidste sæson.

Onsdagens kamp begynder klokken 20. Returkampen spilles i København på tirsdag.

Hvis FCK slår Crusaders sammenlagt, skal den danske klub vellykket igennem yderligere to kvalifikationsrunder, inden pladsen i det lukrative Champions League-gruppespil er sikret.

/ritzau/

Dagens Gossip