Ståle før Europa League-start: Walisere kan drille os

Walisiske Newtown FC kan især på et enkelt punkt komme til at drille FC København, når de to hold står over for hinanden torsdag aften i Telia Parken i kvalifikationen til Europa League.

FCK-manager Ståle Solbakken har stort respekt for walisernes kvaliteter på standardsituationer.

- Det er et hold, der er fysisk stærkt, og deres spillere er gode på dødbolde. De er gode i begge bokse.

- Vi skal stå imod på dødboldene, for man vil se, at når de får et frispark bare 10 meter over midterlinjen, så vil målmanden gå med op og sparke den ind i feltet, siger Solbakken om udsigten til det walisiske luftbombardement.

De københavnske muligheder for at dæmme op for Newtowns luftvåben er samtidig svækkede, da midterforsvarerne Mathias "Zanka" Jørgensen og Mikael Antonsson har karantæne.

Det betyder, at Per Nilsson med øgenavnet "Pelle" med sikkerhed starter inde.

- Pelle har ikke spillet kampe i opstarten, så det er vel i midterforsvaret, at vi har de største problemer.

- Pelle spiller uanset hvad. Han har deltaget i de fleste træninger, selv om han ikke har spillet kampe. Pelle bliver vigtig, for modstanderne vil også smide bolden ind foran mål, når de har indkast, siger Solbakken.

FCK-manageren har svært ved at bedømme walisernes niveau, men han vurderer alligevel, at Newtown ville få svært ved at klare sig i Alka Superligaen.

- Selv om de er fysisk stærke, så er de ikke løbestærke. De vil stå langt tilbage mod os, så der bliver mange spillere på de sidste 30-40 meter af banen.

- Vi skal forsøge at spille hurtigt og komme til afslutninger, siger Solbakken.

- Jeg tror, at Newtown ville få det svært i Superligaen, så det er et hold, hvor vi i den ideelle verden skal afgøre det i første kamp, siger nordmanden.

Et godt resultat er med FCK-managerens øjne en sejr på 2-0 eller mere, hvor waliserne ikke scorer.

Solbakken har allerede besluttet, at den tyske angriber Marvin Pourie starter i FCK's angreb, mens der er debut til de nye spillere Peter Ankersen, Kasper Kusk og Benjamin Verbic.

Kampen mellem FCK og Newtown begynder klokken 19.45. Der er returkamp i Wales i næste uge.

/ritzau/

Dagens Gossip