Ståle Solbakken revsede sit holds indsats mod FCV

Hvis FCK spiller lige så dårligt i Champions League, som de gjorde i den uafgjorte kamp mod FC Vestsjælland, så taber de 5-0, mener Ståle Solbakken.

Der gik et minut og 14 sekunder af kampen mellem FC København og FC Vestsjælland søndag eftermiddag, før Ståle Solbakken første gang var ude på kanten af sit tekniske felt for at råbe ind til sine spillere.

Det har den norske træner gjort så mange gange før, men måske har der aldrig været større grund til det end lige nu. FCK er uden sejr i denne sæson, hvilket i den forgangne uge kostede Ariël Jacobs en fyreseddel. Ståle Solbakken er udnævnt som redningsmand, men det blev ikke søndag, at han fik vendt nederlag til sejr.

Comeback-træneren var da heller ikke tilfreds med holdets indsats.

- Havde vi mødt et Champions League-hold, og spillet ligesom vi gjorde i anden halvleg, så havde vi tabte 5-0. FC Vestsjælland er et godt hold, men med al respekt, så er det ikke et Champions League-hold, sagde Ståle Solbakken, som sammen med FC København skal spille Champions League i dette efterår.

Efter kampens første 10 minutter lignede det ellers, at Ståle Solbakken efter kampen kunne sole sig i succes, da debutanten Fenando Adi havde bragt FCK på 1-0. Der var masser af fart på FCK, som også skabte chancer til at score flere mål. Men der skulle ikke mere end et Johan Wiland-drop til at lukke luften ud på hjemmeholdet.

Den energi, som spillerne gik ind til kampen med, forsvandt, og det er et typisk symptom på et hold i krise, mener Ståle Solbakken.

Det sidder alt sammen oppe i hovedet.

- Det er som om, der er lidt desperation for at få tre point, og så kan de komme til at tænke "måske bliver det ikke i dag", og så får vi ikke noget ud af det, siger Solbakken.

Johan Wiland bar en stor del af skylden for, at FC Vestsjælland kom ind i kampen, da han ikke kunne holde Rasmus Festersens skud fra distancen. Han tog hurtigt ansvaret for sin fejl, men peger på, at en krise er skabt af hele holdet.

- Jeg kan ikke sige, at jeg er en dårligere målmand i dag, end jeg var for fire år siden. Nogle gange går det godt for et hold og alle er på toppen. Når man er dér, så tænker man ikke så meget. I den periode vi er i lige nu, tænker vi på vores situation, og det er nok dét, der er problemet. Vi tænker for meget, og det skal man ikke gøre, sagde den svenske målmand.

Vejen ud af krisen synes svær, når ingen kan pege på direkte årsager og løsninger. Specielt når Champions Leauge inden længe står for døren. Solbakken giver ingen lovning på, hvornår FCK-holdet er tilbage på skinner.

- Det kommer, når det kommer. Det vigtigste er, at vi stoler på hinanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip